Svake godine najinstagramičniji advent na platou Gradec privlači sve više domaćih i stranih posjetitelja. Iz godine u godinu, gastronomska ponuda sve je bolja te zbog iste Advent sve posjećeniji, a koncerti poznatih domaćih izvođača pune plato do posljednjeg mjesta. Ipak, omiljeni Baš Naš uz svo to blagdansko veselje nije zaboravio najbitnije – da je Božić vrijeme kad svi trebamo biti plemeniti i misliti na druge.

Najljepše „skriveno“ mjesto Baš Naš Adventa – atrij u Klovićevim dvorima dekorirano je s 30 božićnih jelki na koje od otvorenja zagrebačkog adventa posjetitelji svakodnevno donose svoje ukrase i nesebično postaju dio tople humanitarne priče. Baš Naš drugu godinu za redom potiče posjetitelje da se priključe i dekoriraju božićna drva koja se potom, dan uoči Badnjaka daruju socijalno ugroženim obiteljima iz Zagreba, štićenicima udruge Mali zmaj.

Mali zmaj je organizacija koja 13 godina pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja u Zagrebu i okolici. U svrhu pozitivnih promjena u društvu, primarni cilj im je poboljšanje kvalitete života djece iz tih obitelji, a surađuju i s 3 sigurne kuće, prihvatilištem i domom za djecu s majkama. Ono što ih čini drugačijima je činjenica da su, osim prikupljanja i distribucije humanitarne pomoći odlučili uložiti maksimalan trud da njihovim korisnicima pruže mogućnost da sudjeluju u raznolikim aktivnostima, koje su inače djeci iz socijalno ugroženih obitelji uglavnom nedostupne: igraonice, proslave rođendana, kreativne, glazbene i dramske radionice, instrukcije, organizacija raznih izleta, ljetovanje, odlasci u muzeje, na kazališne predstave. „Iz želje da uveselimo što veći broj djece tijekom Božića stvaramo toplu humanitarnu priču s Baš Naš Adventom. Želimo naše građane potaknuti na zajedništvo, društvenu svjesnost i odgovornost. Mnogima je zaista potrebna pomoć, pridružite se,  sudjelujte u humanitarnim akcijama i učinite ovaj Božić nekome sretnijim i veselijim. Osmijehe ovih obitelji, dok su prošle godine unosili okićene borove u svoj dom, nikada neću zaboraviti!“, rekla je tajnica udruge Mali zmaj, Tajana Radotić.

Razne kuglice, mašne, orašari, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće do 21.prosinca i doći do atrija u Klovićevim dvorima, u kojem se nalaze borovi i tako stvarati najljepša drvca za one kojima je blagdansko uređnje doma luksuz. „Članovi udruge Mali zmaj, dan uoči Badnjaka dobit će okićene jelke, baš one koje su ukrasili brojni posjetitelji od početka samog otvorenja adventa. Mi ćemo ovu godinu „zaokružiti“ i završiti na najljepši mogući način – još jednom uspješnom suradnjom s udrugom i uspomenama koje ne blijede“, dodala je Sanela Seferagić Filipić, direktorica RED agencije koja stoji iza projekta i festivala Baš Naš.

Božić je sve bliže, dolazi vrijeme darivanja, mira i nade. Budite i vi dio Baš Naš adventa i umnožite radost dijeljenja s onim najmlađima i najpotrebitijima. Zadnje dane božićne euforije, Badnje poslijepodne, dane godišnjih odmora u prosincu ili prve dane u siječnju rezervirajte za advent na Gradecu koji će i vama ove blagdane učiniti nezaBORavnima!