U subotu, 18. svibnja, 14. Ogulinski festival bajke gostuje u Zagrebu, u Parku Zrinjevac, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Posjetite Zrinjevac u subotu i družite se s likovima iz Priča iz davnina te poslušajte pripovijedanje iz Zavičaja bajke ili pak položite ispit za vozačku dozvolu za letenje na metli. Na Zrinjevcu ćete svakako moći iskušati i doživjeti kako izgleda make up iz Zavičaja bajke te otići svojim kućama pretvoreni u neki od likova iz bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo te na taj način kroz tri dana u Ogulin dovodi renomirane umjetnike i izvođače iz Hrvatske i svijeta i pruža priliku svoj djeci za ovaj jedinstveni doživljaj. Osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to svim posjetiteljima u posve jednakim uvjetima, besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus te daje na velikom značaju ovom umjetničkom izričaju ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Ogulinski festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnih i nogometnih turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade.

Djelić svega navedenog će se moći doživjeti u subotu, 18.svibnja, od 10 do 14 sati iznimno u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gradom Zagrebom, moći doživjeti u Zagrebu u parku Zrinjevac.

Raspored događanja:

•10 sati – Pripovijedanje iz Zavičaja bajke – Sabina Živa Riječ Sabljak

•10.30 sati – Polaganje za vozačku dozvolu za letenje na metli – Regoč tours

•11 sati – Pripovijedanje iz Zavičaja bajke – Sabina Živa Riječ Sabljak

•11.30 – Polaganje za vozačku dozvolu za letenje na metli – Regoč tours

•12 sati – Pripovijedanje iz Zavičaja bajke – Sabina Živa Riječ Sabljak

•12.30 – – Polaganje za vozačku dozvolu za letenje na metli – Regoč tours

• 13 sati – Čarobni šešir – predstava uličnog teatra u izvedbi Cirkorama

Dođite u što većem broju i doživite ogulinsku bajku u Zagrebu! Vidimo se na Zrinjevcu!