Proteklog vikenda centar Zagreba uistinu je nalikovao kao da ga gledamo kroz ružičaste naočale. Naime, upravo tako, s mnoštvom ružičastih balona, smijehom i pozitivnom energijom, udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je okrugli 20. Dan ružičaste vrpce. U čast jubilarne obljetnice i ove je godine, od Hrvatskog Narodnog Kazališta do Cvjetnog trga, prošetala ponosna povorka pobjednika, hrabrih boraca, ali i svih onih koji su dali svoju podršku borbi protiv raka dojke od koje svake godine samo u Hrvatskoj oboli 2500 žena.

Nekoliko stotina sudionika sudjelovalo je u ovoj ponosnoj povorci, među njima i brojna lica iz političkog i društvenog javnog života. Okupljenima pred HNK-a, obratilo se nekoliko političara koji su došli dati svoju potporu, poput ministra zdravstva i izaslanika Predsjednika Vlade prof.dr.sc. Milana Kujundžića, izaslanika Predsjednika Sabora i Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba – prof. dr. Drage Prgometa, izaslanice Gradonačelnika Grada Zagreba, doc.dr.sc. Olivere Majić i doc. dr. sc. Vesne Ramljak, predsjednice udruge Europa Donna Hrvatska. . Vesna Ramljak zahvalila je svima koji su se i ove godine okupili u velikom broju na obilježavanju Dana ružičaste vrpce, a posebno je istaknula kako se smrtnost od raka dojke već drugu godinu zaredom smanjuje što znači da rad udruge Europa Donna Hrvatska, ali i svih ostalih koji se bave rakom dojke, daje rezultate, zbog čega su svi sretni i ponosni!

Svojim dolaskom podršku su pružili i brojni poznati, poput Ive Radić, Mije Begović, Sanje Pilić, Uršule Tolj, Marijane Mikulić, Katarine Baban, Lane Gojak, Jurice Popovića itd.

U spomen na sve preminule od raka dojke okupljeni su, držeći u rukama simbolične ružičaste balone, krenuli Masarykovom ulicom te naposlijetku došli na krajnje odredište, Cvjetni trg, gdje se hrabra povorka zaustavila, a puštanjem ružičastih balona odala počast svima koji su od opake bolesti izgubili život. Svjetlana Benčić Colarić, brand managerica Solgara komentirala je akciju sljedećim riječima: “Ponosni smo na to što već šestu godinu zaredom tvrtka Salvus s brendom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji. Suradnju s udrugom Europa Donna Hrvatska nastavljamo i ove godine tijekom cijelog listopada – ružičastog mjeseca, u cijelosti posvećenom borbi protiv raka dojke. Pozivamo građane da prepoznaju akciju te da joj, kupnjom našeg proizvoda Skin, Nails and Hair, daju svoj doprinos. Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair, ukrašen ružičastom vrpcom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.“

Foto: Krume Ivanovski