Kao jedan od najintrigantnijih planeta u našem Sunčevom sustavu, Mars je postao najpoželjnije odredište svakome tko je barem jednom pomislio na put u svemir. Nakon prvih par epizoda serijala Mars, prikazanih na National Geographic-u, odlazak na Mars ne zvuči više kao neka daleka budućnost. Pogotovo nakon istraživanja brojnih znanstvenika koji su posvetili život proučavanju mogućnosti kolonizacije Marsa – crvenog planeta.
Jedan mali djelić ovog jedinstvenog putovanja moguće je doživjeti i u City Centeru one Zagreb West povodom globalne premijere novog serijala „MARS“ koji je premijerno prikazan 13. studenoga na National Geographic-u.

img_6693

Interaktivna izložba o misterioznom Crvenom planetu je nakon City Centera one Zagreb East, preseljena je u City Center one Zagreb West – gdje posjetitelje od 18.11. do 30.11. očekuju brojna iznenađenja!

Impresivno virtualno iskustvo putovanja na Mars pomoću ekskluzivnih video snimaka iz serijala i virtualnih naočala doživio je i zagrebački glumački par – Anamarija Percaić i Hrvoje Klobučar koji su među prvima mogli vidjeti kako izgleda putovanje, slijetanje i život na Marsu. Također su se zabavili i uz posebnu atrakciju izložbe – Mars stepper, spravu koja vjerno dočarava osjećaj hodanja po površini Marsa! Od 23.11 do 27.11. Mars stepper je na raspolaganju svim posjetiteljima!

Serijal „MARS“ pomiče granice klasičnih znanstvenih serijala i emisija koristeći najinovativnije vizualne efekte te izmjenjujući igrane i dokumentarne dijelove – kako bi što vjernije prikazao uzbudljivu priču o pokušajima ljudske vrste u koloniziranju planeta Mars. Serijal je udružio velika producentska imena poput Briana Grazera, Rona Howarda, Michaela Rosenberga, Justina Wilkesa, te Davea O’Connora, a ugostit će i neke od najvećih znanstvenih umova današnjice: znanstvenika Neil deGrasse Tysona, Elona Muska – generalnog direktora i tehnološkog direktora tvrtke SpaceX, te Jima Greena – NASA – inog direktora Odjela za planetarnu znanost.