Kako se nositi s predrasudama okoline i osjećaja srama na javnim mjestima uzrokovanog izgledom svoje kože, kako komunicirati s liječnikom, koje su sve terapije na raspolaganju, a kakva prava iz mirovinskog sustava – samo su neka od pitanja na koja odgovore gotovo svakodnevno traže oboljeli i roditelji oboljele djece od ove kronične bolesti. U okviru djelovanja Društva psorijatičara Hrvatske i Referentnog centra za psorijazu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od 18. veljače započinje trajni program edukacije oboljelih od psorijaze u 6 gradova diljem Hrvatske. Prva edukativna radionica održat će se 18. veljače u Zagrebu, zatim slijede Rijeka, Split, Ivanić-Grad, Osijek i Pula.

Osnovna ideja organizacije edukativnih radionica postizanje je boljega razumijevanja ove kronične bolesti, kao i olakšavanja svakodnevnice oboljelima.

Edukativne radionice koncipirane su u tri modula u sveukupnom trajanju od osam sati, a tijekom edukacije nastojat će se pružiti odgovori na sljedeća pitanja: „Kako naučiti živjeti s kroničnom bolešću? Što još mogu naučiti o bolesti, o terapijama, o pretragama i terminologiji? Kako komunicirati s liječnikom i aktivno sudjelovati u svakom procesu vezanom za liječenje? Kako educirati članove obitelji, kako pronaći potporu i izvan obitelji te gdje potražiti provjerene informacije?“.

Predavači su eminentni stručnjaci, specijalisti dermatovenerologije, zatim iskusni pacijenti s psorijazom te predstavnici Društva psorijatičara Hrvatske.

Svi zainteresirani svoje mjesto na edukativnom danu posvećenom psorijazi mogu rezervirati na mail: [email protected] te će prilikom rezervacije dobiti i točne informacije o adresi i vremenu početka.

 Termini održavanja edukativnih radionica:

  1. veljače Zagreb
  2. ožujka Rijeka
  3. ožujka Split
  4. ožujka Ivanić-Grad
  5. travnja Osijek
  6. travnja Pula

 

Više informacija dostupno je na:

www.drustvo-psorijaticara.hr

FB: Društvo Psorijatičara Hrvatske

Instagram: psorijaza_hrvatska