U ZET-ovim autobusima i tramvajima od prvog dana sljedećeg mjeseca ponovno će se moći kupiti vozne karte po nižim cijenama. Trenutno je dostupna samo ona od 15 kuna.

Kod vozača će se od veljače moći kupiti karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje će biti moguće kupiti samo na kioscima.

“Karte se trenutačno izrađuju jer će biti drukčije od ovih koje se mogu kupiti izvan vozila i na njima će pisati “kupljena kod vozača”, kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET, Anto Jelić.

Večernjem listu rekao je i kako vjeruje da će karte od šest i deset kuna u potpunosti istisnuti onu od 15 kuna. Kako je pojasnio, ova koja će se kupiti za šest kuna vrijedit će pola sata, baš kao i ona koja se izvan busa i tramvaja kupuje za četiri kune.

Na kioscima i u prodavaonicama Zagrebačkog električnog tramvaja moći će se kupiti polusatna karta od četiri kune, jednosatna od sedam i jednoipolsatna od deset kuna. A u busevima i tramvajima dostupne će biti karte za šest i deset kuna.

“Ovo će sad biti olakšanje i vozačima, a i putnicima, što smo u konačnici i željeli”, kaže Jelić.

Iako se ZET s kartom od 15 kuna koja se može kupiti u vozilima nije “proslavio”, ona od četiri kune još uvijek je hit. Uvedena je 1. veljače 2017. godine, a u prvih šest mjeseci prodano je više od 20 milijuna tih karata što je ZET-u donijelo gotovo 100 milijuna kuna. Istodobno, pala je prodaja karata od deset kuna, kao i pokaza.