OMart, obrt za kreativne usluge za kraj ljeta i školskih praznika provodi petodnevni kamp za osnovnoškolce na temu zaboravljenih dječjih igara!

Cilj nam je tijekom kampa prisjetiti se zabavnih društvenih igara, boraviti na otvorenom, obići centar Zagreba i učiti o znamenitostima, sudjelovati u potrazi za blagom, planinariti i steći osnovna znanja o ponašanju u prirodi, osmisliti i izraditi svoje društvene igre! Tijekom kampa potičemo grupnu suradnju, međusobno uvažavanje i pomaganje među polaznicima.

KADA? Od ponedjeljka 29.08. do petka 02.09.2022., tijekom ljetnih praznika, od 9 do 16 sati.

Moguće je sudjelovati na cijelom kampu ili dane po odabiru!

Zaboravljene dječje igre – tematski kamp za osnovnoškolce

Na kampu ćemo igrati igre koje svi osnovnoškolci vole i znaju kako igrati, ali unijeti i malo raznolikosti: naučiti nove igre ili osmisliti nova pravila starim i dobro poznatim igrama. Na kampu ćemo se prisjetiti i naučiti kako se igraju:  gumi – gumi, crna kraljica, školica, vrući krumpir. Održat ćemo natjecanje u potezanju užeta, graničaru i Twisteru. Kada nam u parku postane prevruće, sklonit ćemo se u hladoviti atrij i ondje oslikavati ploču i figurice za igru dame, kartice za Memori i crnog Petra te se odmoriti gledajući crtane filmove ili igrajući glazbene stolice i Pictionary! Dva dana kampa povest ćemo polaznike u obilazak centra Zagreba. Uz stručno vodstvo i radne listiće sa zadacima naučit ćemo niz zanimljivosti o znamenitostima i arhitekturi Zagreba. Naučit ćemo koristiti kartu te uz pomoć nje pronaći skrivena umjetnička djela.

U srijedu idemo na Medvednicu! Stazom broj 13 hodamo od Šestina do Kraljičinog zdenca – izvora pitke vode potoka Kraljevca, koji je dobio ime prema legendarnoj “Crnoj Kraljici”! Ručamo u šumskoj hladovini, a nakon odslušanih priča o nemiloj kraljici i oslikavanja našeg planinarskog štapa, vraćamo se na polazište! Naučit ćemo što treba sadržavati planinarski ruksak, osnove prve pomoći i sve o planinarskom bontonu!

Tijekom školskih praznika za djecu osnovnoškolskog uzrasta organiziramo cjelodnevne tematske kampove. Obilazimo izložbe u muzejima i provodimo tematske likovne radionice, a radove nastale na radionicama predstavljamo na završnim izložbama. Učimo o raznim temama, igramo društvene igre, čitamo priče, gledamo filmove, provodimo sportske aktivnosti na otvorenom i istražujemo Zagreb. Učimo kroz zabavu i stručno vodstvo.

Prijave i informacije na: [email protected]

Telefon: +385 (0)91 5021727, OMart, kreativne usluge, vl. Melita Omeragić

https://omart-radionice.com.hr/