Princ, Sudec, Sraka i Fiškal su spremni za još jedan Samoborski fašnik. Jeste li vi spremni za 191. izdanje jednog od najboljih i najraskošnijih fašnika u Hrvatskoj? Ulice Samobora od 17. do 28.02.2017., preplavit će raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti koji ni ove godine neće željeti propustiti vrhunsku zabavu. Samobor će tako opet nakratko postati Fašnička republika, nastavljajući tradiciju u kojoj vlast pripada maskama i koja od 1827. godine u grad donose posebnu živost i fašničku prepoznatljivost.

“Kao i prethodnih godina pripremamo  centralni program  na Trgu kralja Tomislava u glavnim ulogama sa Srakom, Princom, Fiškalom i Sucem, ali i velikom dječjom povorkom u kojoj će sudjelovati preko 2500 djece, velikom maskiranom povorkom mjesnih odbora, bogatim sadržajem koji će upotpuniti cjelokupni program i u svakome od posjetitelja Samoborskog fašnika pronaći mjesto do smijeha i zabave. Također, potrudili smo se i ove godine osigurati besplatne koncerte poznatih glazbenih  izvođača na glavnoj pozornici, a bogat program očekuje nas i u fašničkom šatoru”, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina.

Ovogodišnji Samoborski fašnik svoj vizualni identitet i temu temeljit će na  trenutnim aktivnostima u društvu, čuvajući tradiciju i vješto balansirajući između zbilje i satire i stvarajući prepoznatljive događaje i doživljaje za ove fašničke  dane. Ne kaže se bez razloga: Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!

Vjerujući u svoju tradiciju, ali i one koji dolaze, posebna pažnja posvetit će se najmlađima, koji će, kao i prethodnih godina dodatnu zabavu imati na pozornici smještenoj na Trgu Matice Hrvatske, gdje će svoje umijeće imati priliku pokazati ulični zabavljači, mađioničari, dramske grupe, ali i svi umjetnici kojima su djeca najvjernija publika.

Fašnička putovnica – vraća se na velika vrata u Samobor i omogućiti će, ne samo dobru zabavu u ugostiteljskim objektima već i bogate nagrade. Uz još niz iznenađenja, bogat program i  nezaboravnu zabavu, vrijeme je da svi pripreme svoje najbolje maske. Jer brzo dolazi nezaboravna zabava u gradu.

Dočekajte ju spremni i pokažite da je vrijeme maskiranja ponovo u modi.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here