Stanovnicima Gornjeg grada od 1. svibnja ponovno će se omogućiti plaćanje po povoljnijim cijenama u garaži na Tuškancu, kazao je gradonačelnik Milan Bandić danas na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

“Od 1. svibnja stanovnici Gornjeg grada će ponovno moći uživati povlastice koje su imali”, odgovorio je Bandić na pitanje HDZ-ove gradske zastupnice Margarete Mađerić tijekom aktualnog sata kada će se riještiti problem ukidanja povlaštenih cijena parkiranja u garaži Tuškanac za stanovnike Gornjeg grada.

Podsjetio je da će Zagrebparking preuzeti naplatu parkiranja unutar kompleksa Paromlin, u Martićevoj ulici – kod zgrade INA-e te kod Porezne uprave.

Da će se taj problem riješiti ovih dana rekao je i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović te dodao kako podružnica Zagreb parking samo provodi odluke Gradske skupštine.

Mađerić je upozorila i na problem plaćanja visokih kamata zbog toga što vrtići, osnovne i srednje škole neredovito plaćaju energente zbog čega su neki dobili, a nekima prijete ovrhe. Gradonačelnik je odgovorio da će od 1. travnja biti uvedena praksa uplate sredstava u roku od mjesec dana.

Na njezinu tvrdnju kako prioritet Grada Zagreba trebaju biti predškolske i školske ustanove, Bandić je odgovorio da su to i bolnice i uređenje gradskog središta.

“Kada sam hodao po Kozari putevima rekli su mi da sam malograđanin, sada kad želim napraviti fontane kažu da to nije prioritet i ne priliči Bandiću. E, priliči”, poručio je Bandić.

Na upit SDP-ove zastupnice Ivane Mlinar Horvat kada će se dovršiti izgradnja olimpijskog bazena na Sveticama, Bandić je odgovorio da će poslije Uskrsa na sastanku s upravom Zagrebačkog holdinga raspraviti o dovršetku tog bazena, ali i o izgradnji škole u Jelkovcu, leasingu autobusa i drugim temama.

Na upit gradskog zastupnika Gorana Kutlića (SDP) da pojasni je li potpisao ili ne odluku o davanju koncesije na javnom igralištu u Trnskom, a ako nije da li se netko u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport “oteo kontroli”, gradonačelnik je odgovorio da se nitko nije oteo kontroli nego je netko napravio propust i da će za to odgovarati. “Ono što sam kao odgovoran čovjek mogao učiniti jest da odluku suspendiram”, naglasio je.

“Dnevno potpišem više od 400 dokumenata i ne mogu sve pročitati”, rekao je Bandić, a na Kutlićevu primjedbu da si to kao gradonačelnik ne može dopustiti odgovorio mu je kako gradonačelnik nije savršen čovjek i ne može jamčiti da li će netko sličnu grešku opet napraviti. (Hina)