Jučer je u prostorijama  Zaklade ,,Čujem, vjerujem, vidim” svečano obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom, kao i šesta godišnjica rada Zaklade.

zaklada

Tom prigodom upravitelj Zaklade Mirko Hrkač predstavio je programe i projekte koji su realizirani tijekom 2014. godine i koji su doprinijeli ostvarivanju svrhe Zaklade, a ta je pomoć djeci i mladima, edukacija mladih osoba i studenata s invaliditetom te omogućavanje pristupa literaturi slijepim i drugim osobama koje ne mogu čitati standardni (crni) tisak. Tako se moglo čuti kako je za potrebe slijepih osoba prilagođeno čak 60 zvučnih knjiga u ,,DAISY” formatu te 24 knjige u digitalnom formatu. Pokrenut je projet osnivanja zvučne knjižnice te projekt prilagodbe lektirnih naslova za učenike s disleksijom od 1. do 4. razreda osnovnih škola.
Osim toga, održano je i edukativno putovanje za mlade s invaliditetom u grad Dubrovnik, održan je tečaj engleskog jezika (početni i napredni) te je donirano 5 prijenosnih računala mladim osobama s invaliditetom. Od siječnja ove godine u prostoru Zaklade ,,Čujem, vjerujem, vidim” mjesečno se dva puta održavaju susreti majki djece s teškoćama u razvoju u čiju su realizaciju uključeni volonteri Zaklade, studenti Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta.

Sudionicima obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom obratila se i izaslanica zamjenice gradonačelnika grada Zagreba, mr. Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je tom prigodom zahvalila Zakladi kao i svim udrugama civilnog društva koje svojim djelovanjem doprinose izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom s ostatkom populacije. Dodala je kako će Grad Zagreb i dalje pružati potporu radu Zaklade u provođenju programa i projekata.

Na kraju svečanosti, upravitelj Zaklade uručio je zahvalnice svim donatorima i suradnicima koji su doprinijeli ostvarivanju svrhe Zaklade u 2014. godini.

AUTOR: Press