Europa Donna Hrvatska – hrvatski forum za borbu protiv raka dojke ove godine obilježava 20. „Dan Narcisa“ – dan posvećen oboljelima od raka dojke. Taj iznimno važan dan i ovoga puta se, već tradicionalno, održava u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“, kojom Europa Donna prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Dan Narcisa održat će se ove subote, 19. ožujka na Cvjetnom trgu s početkom u 10:00 sati. Brojne osobe iz javnog i društvenog života i ove će godine prodavati narcise te time sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Zadnjih 20. godina vjerne članice Europa Donna Hrvatske, uz pomoć brojnih suradnika, prijatelja i ambasadora, obilježavaju ovaj važan dan posvećen svim oboljelima od raka dojke. Iz godine u godinu osvještavaju javnosti o raku dojke, pokreću žene širom Europe da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje edukacije, odgovarajućih pregleda u svrhu ranog otkrivanja, najboljih oblika liječenja i većih ulaganja u istraživanje raka dojke.

Jedna od velikih aktivnosti Europa Donna Hrvatske je kampanja „Darujmo ružičasti život“ u sklopu koje se odvijaju sve akcije organizirane za prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Radi se o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ova kampanja je od izuzetne važnosti iz razloga što se aparatom za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje) uvelike smanjuje emitiranje zračenja nad oboljelima, čak i do 20-30 puta, a tok liječenja, kao i sam oporavak, se olakšava.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače pozdravlja akciju i poziva na sudjelovanje.

Povodom pokretanja kampanje pokrenut je i humanitarni 060 broj: 060 91 91 91.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here