hrana u vrtiću, ilustracijaZdrava prehrana u vrtićima tema je sutrašnjeg okruglog stola što ga organizira Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Zainteresirani građani imat će priliku od stručnjaka doznati kako se i u vrtićima treba i može organizirati zdravo hranjenje djece. Najavljeno je i iznošenje dobre prakse iz pojedinih vrtića, a manifestacija, koja počinje sutra u 13 sati u Mirogojskoj ulici, održava se u sklopu kampanje Navike promijeni, zdravlje pokreni“.

– U Službi za javno zdravstvo djeluje Savjetovalište za zdravlje, gdje zainteresirani građani mogu dobiti besplatne savjete o očuvanju zdravlja, odnosno prevenciji nastanka bolesti i zdravim stilovima života – rekla je za Zagreb.hr Ana Puljak, voditeljica tamošnjeg Centra za promicanje zdravlja, gdje ističu zadovoljstvo dosadašnjim tijekom kampanje.

Sve aktivnosti u sklopu kampanje imaju cilj upoznati i senzibilizirati javnost o značenju problema prekomjerne tjelesne težine koja predstavlja veliki javnozdravstveni problem te promicati zdravi način života i usvajanje boljih prehrambenih navika.

Građanima je inače omogućeno da dođu u Savjetovalište za zdravlje, a mogu se telefonski najaviti na broj: 01/4696-176, utorkom i četvrtkom od 12 do 15 sati.