Sukladno važećoj uputi  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Postupak kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19“, prema kojoj jedinice lokalne samouprave, lokalni stožeri civilne zaštite i domovi zdravlja trebaju organizirati turističke ordinacije i osigurati kapacitete za pravovremenu dijagnostiku covid-19 za goste turističkih smještajnih objekata, ali i osigurati organiziranu izolaciju za oboljele od covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih, Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je na svojoj 248. sjednici održanoj 28. srpnja 2021. godine donio:

Odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar,  Avenija Većeslava Holjevca 22,  od 2. kolovoza 2021. do opoziva.

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8.00 do 16.00 sati.

Kontakt podatci:

e-mail adrese: [email protected]  i [email protected] 

Telefon:  091/ 489 7021 i

                  01 6598 464

Pripravnost u turističkoj COVID-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16.00 do 24.00 sati na broj telefona: 091/489-7022

U turističkoj COVID-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75,00 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Odluku o provođenu besplatnog brzog antigenskog testiranja (BAT)  za građane grada Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicinekoji ih upućuje na testiranje.ž

Za građane koji se žele testirati brzim antigenskim testovima, iz osobnih razloga (bez  indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine),  test je također besplatan, ali  građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji:

Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22,

svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8.00 do 11.00 sati bez prethodnog naručivanja.

Odluku o uspostavi organiziranog mjesta izolacije za goste/turiste oboljele od bolesti covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih.

Organiziran karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza 2021. do opoziva.Strani gost s potvrđenom COVID -19 bolešću čije zdravstveno stanje ne zahtijeva hospitalizaciju i domaći gost s potvrđenom COVID-19 infekcijom koji nema uvjete za izolaciju kod kuće treba se smjestiti u organizirani smještaj za izolaciju u zajednici, koji je predviđen za takve potrebe od strane lokalne samouprave, na način da se gosti premještaju u unaprijed pripremljeni objekt prikladan za boravak u izolaciji (objekti određeni i opremljeni od lokalnog Kriznog stožera ili lokalne samouprave mogu biti apartmani, kuće, mobilne kućice, dormitoriji, itd) o čemu dalje skrbi nadležni liječnik za smještajni objekt (u konzultaciji s nadležnim epidemiologom). Isto vrijedi i za goste koji su bliski kontakti oboljeloga, a kojima je potrebno organizirati karantenu/samoizolaciju.

(https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06.pdf)

Odluku o privremenoj obustavi  cijepljenja  od dana 3. kolovoza do 15. kolovoza 2021. na sljedećim lokacijama:

– Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11,

– Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1,

– Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete.

Cijepljenje u Gradu Zagrebu tijekom kolovoza 2021. godine bit će organizirano na lokaciji Zagrebački Velesajam, Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15,  sa sljedećim radnim vremenom:

  • ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 12.00 sati
  • utorkom i četvrtkom od 15.00 do 19.00 sati.

Na taj način će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme Cijepi se, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva.