Zagreb je dobio novo mjesto posvećeno zdravoj prehrani na kojem ljubitelji prirodne i lokalne hrane mogu uživati u kreativnim menijima koji svakodnevno donose ukusna veganska i sirova jela pripremljena od sezonskih namirnica lokalnih OPG-ova.

Simple Green otvorio je svoja vrata na zapadnom dijelu grada, u Jablanskoj 24, kako bi ispričao jednu drugačiju priču o zdravoj i prirodnoj hrani. Riječ je o konceptu kojim dominira jednostavnost, kreativnost i “zeleni pristup”. U Simple Greenu tako nećete biti stavljeni u kušnju teškog odabira u mnoštvu jela, a opet ćete uživati u raznolikosti jednostavnih, ukusnih i kvalitetnih obroka pripremljenih s pažnjom i ljubavlju. Svaki dan moći ćete kušati neko novo glavno jelo, a svaki tjedan na meniju čekat će vas drugačiji izbor.

Posebnost ovog mjesta je i izbor jednostavnih i katkada zaboravljenih jela “iz bakine kuhinje” spravljenima prema tradicionalnim hrvatskim receptima, no sa “zdravim” pomakom u odabiru namirnica i načinu pripremanja. Tako su krpice za zeljem, jabuke u šlafruku, pašticada, bijeli žganci, kisela repa s grahom i sataraš uvijek rado viđeni u ponudi. Dinamici menija doprinose i česti izleti u tradicionalne kuhinje drugih zemalja poput Rusije, Ukrajine, Indije, Maroka ili pak Južne Amerike.

dscf7461

Simple Green mjesto je za sve one koji se žele hraniti prirodno i zdravo, kao i za one koji su znatiželjni probati nova i drugačija jela. To je ujedno i mjesto gdje možete pojesti lagani ručak u miru i tišini, čemu je ujedno i namijenjen prednji dio restorana. Uz zanimljive dnevne ponude uvijek možete kušati i zeleni sok, veganske burgere, salate, vegansku pizzu, juhice i čušpajze te razne zdrave slastice i kolače.

dscf7470

Vlasnica Simple Greena Jelena Tomašević godinama se bavi širenjem ideje “pazi što jedeš”, a prije pokretanja ovog projekta i Simple Green restorana dugi je niz godina bila brand manager i direktorica prodaje i marketinga. Svoje iskustvo i znanje u posljednih je pet godina podijelila na mnogim radionicama o raw i superfood hrani gdje govori o izboru zdravih namirnica i hrane. Trenutno priprema knjigu i nastavak radionica u novootvorenom restoranu.

Simple Green za sada je otvoren radnim danom od 9 do 19 sati i subotom od 9 do 16 sati. Restoran nudi i mogućnost dostave u urede u tjednu, i to svaki dan u isto vrijeme. A ukoliko nigdje ne idete bez svog psa, dobro je znati da su u Simple Greenu i ljubimci dobrodošli.