Umjetnost, gastro užitak ili pak zabava, put je ovo u svijet koji pomiče granice. Upoznajte novi konceptualni klub Zagreba – FRIZER ZA DAME I GOSPODU. Dugo smo čekali mjesto koje ćemo zavoljeti na prvu, destinaciju koja će nam ponuditi bijeg od stvarnosti. Svega nekoliko koraka od glavnog zagrebačkog trga, u Tkalčićevoj 7, na poluetaži, od sutra se otvara jedan novi svijet.

fpf_3443

Novi koncept FRIZER ZA DAME I GOSPODU mjesto je susreta koji će nas svojim uređenjem vratiti u neka prošla vremena, no već svojom zvučnom kulisom vodi nas u svijet današnje najtraženije svjetske glazbe kojim vladaju Marco Carola, Loco Dice i slični DJ-i. Glazbe koja je najjači trenutni adut svjetskih destinacija poput Berlina, Tokija, Ibize i Londona.

friz-0

Iza prekrasno uređenih više od sto kvadrata FRIZERA ZA DAME I GOSPODU stoji tim koji radi Ultra Europe Festival, La Bodega lanac barova te otok Obonjan. Novom gastro – zabavnom destinacijom visoko podižu ljestvicu kad je ponuda Zagreba u pitanju. FRIZER nudi nesvakidašnja gastro uzbuđenja, vikendom DJ gostovanja i vrhunske partije, te dnevni bar s kojim ćete vrlo brzo postati intiman prijatelj. FRIZER radi svakim danom od 08 do 02 sata.

friz-5

Na samom ulasku u ovaj nesvakidašnji prostor dočekat će vas stotinu i više godina stara maslina na kojoj su dom pronašle velike ptice. Masivna crna vrata s kosturskim glavama prvo su iznenađenje koje vas očekuje. Jedna od vodećih hrvatskih likovnih umjetnica Marina OKO zavladala je prostorom crtežima na kojima dominiraju dvoglavi jeleni te ženski i muški likovi. Preko puta njih iznad prostora bara nalazi se mural u pločicama umjetnika Miroslava Šuteja koji i danas izgleda impresivno. Prostor je ispunjem namještajem i posuđem karakterističnim za 70-te godine prošlog stoljeća. Svaka od sitnica u prostoru priča neku svoju priču.

friz-4

Onu pak glazbenu u danima vikenda pričat će vodeći regionalni DJ-i predvođeni Rub A Dub glazbenikom, pravim imenom Saša Savić. Ovaj Sarajlija jedan je od rijetkih producenata s ovih prostora čija je glazba stalan repertoar vodećeg glazbenog programa s Ibize Music On, a koji je rasprodan cijelu ljetnu sezonu. On će u suradnji s programom BEAT beogradskog glumca Viktora Savića, koji od 2012. godine direktno pomaže urbanu i alternativnu kulturnu scenu, te domaćim DJ-ima, Zagreb ucrtati na mapu poželjnih destinacija koje sviraju ovu, sve popularniju svjetsku glazbu.

Fotografije Filipa Popovića