Početna Događanja Novi potres u Zagrebu i okolici

Novi potres u Zagrebu i okolici

7.51 – Prije minutu je došlo do još jednog snažnijeg podrhtavanja. EMSC javlja da se radilo o potresu magnitude 5.0 po Richteru.

 

6:28 – Jutros oko 6:28 ponovo se zatreslo.

Prema bilješkama EMSC bio je oko 5.2 stupnja po Richteru s epicentrom oko 50 kilometara od Zagreba, 13 kilometara od Siska.

Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII stupnja EMS ljestvice, stoji u priopćenju Seizmološke službe.

Epicentar potresa je 14 kilometara sjeverno-istočno od Gline, bliže Petrinji, rekla je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmografske službe.

“Potres se dogodio u 6,28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richteru), to je snažan potres. Ako je magnituda bila pet, onda je vrlo vjerojatno mogućnost naknadnih potresa”, rekla je Ivančić za Hrvatski radio.

Najviše se osjetio u Petrinji, tamo ima materijalne štete.

Na EMSC-u građani javljaju da se potres dosta jako osjetio i kod Velike Gorice. Neki iz Ivanić Grada također pišu da se treslo 15-20 sekundi.

Po nekim informacija osjetio se i u Rijeci, a građani javljaju da se osjetio i u Zaprešiću.

 

Materijalna šteta

Što se tiče materijalne štete, očekivano, najgore je kod epicentra. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović napisao je ‘da se jave svi oni koji imaju materijalnu štetu’, a ispod posta nekoliko ljudi prijavilo je da su im popucali zidovi i dimnjaci.

“U obilasku sam, vidim da toranj crkve stoji, znači da nema vidjivih oštećenja, zasad se ne vide puknuća makar je mrak. Uplašili smo se, ali čini se da nema većih oštećenja. Imamo struje”, rekao je za HRT načelnik Pokupskog Božidar Škrinjarić.

Uskoro opširnije!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here