Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, Duško Šibl, iznimno cijenjen od kritike i jednako, barem toliko popularan u javnosti, autor je raznolikog opusa, ulja i akrila na platnu, miješanih tehnika, akvarela, kolaža na papiru, kontinuirani izlagač na mnogim samostalnim izložbama u domovini i inozemstvu, živeći i stvarajući na nekoliko adresa (poznato je da veći dio godine provodi u Londonu, preostalo u Zagrebu, Dubrovniku, Opatiji), svakako je jedna od ključnih pojava u aktualnoj likovnoj produkciji.

Za Šibla se može reći kako se bez ikakvog ustezanja, hrabro suočava s nizom tehnika, tražeći i nalazeći ono najbolje u njima u tvorbi svoga djela. Osobitost njegova pristupa jest i gotovo, nemjerljiva radoznalost, u istraživanju , kako motiva tako i likovne tehnike.
Nedavno je dovršio ciklus akrila na platnu, s poznatim motivima figura u pokretu, koje se sve više pretvaraju u pokret sam. Tijelo figure poprima oblik projektila, leteće forme, obličje nevjerojatno brzih kretnji. Figura je ili sama ili u duetu, u zanosnom, opijajućem plesu, vrtložnih kretnji u crvenim i žutim volumenima života. Smisao življenja, smisao svakoga dana je u pokretu, u neprekidnom kretanju, sada sve bržem i sve teže opazivo oku.

Najčešće nage figure prepuštaju se užicima susreta, ispunjenih dodirima, glasovima, ne mareći za ništa i ne misleći o ničemu.

Ciklus je dopunjen izazovnom kompozicijom posvećenom proljeću, dominantno crnilo koje razdjeljuje (ili spaja razdvojeno) platno, prekriveno je zeleno crvenim, točkastim mrljastim cvjetovima, ohrabrujuće.