“Dan bez smijeha izgubljen je dan“, tako kaže kineska mudrost, a već su jako dobro poznate sve blagodati ovog univerzalnog svjetskog jezika. Od svih darova koje je priroda dala čovjeku, osmijeh je zacijelo pri vrhu, a osim što je učinkovitiji od tableta, što podiže samopouzdanje i raspoloženje, iskreni osmijeh privlači bolje nego magnet. Filozofiju lijepog ali prvenstveno zdravog osmijeha slijedi i Esthetic Dental Center, suvremena dentalna oaza koja se nedavno preselila na novu adresu. Svečano otvorenje u ulici Hermana Bužana 18 podržali su i Marijana Batinić, Luka Nižetić, Slavko Sobin te Maja Bajamić, vjerni pacijenti dr.med.dent Danijela Baketića, koji je dobro čuvana tajna njihovog blistavog osmijeha. Bili su tu i dr. Ivana Nola, Dino Jelušić, Jasmina i Dalibor Bagarić te Josip Glasnović, hrvatski olimpijac u trapu.

Interijer poliklinike EDC, koja je smještena na 170 kvadrata na lako dostupnoj lokaciji u centru grada,  projektirala je tvrtka OCD arhitekti, a početna ideja bila je odmaknuti se od atmosfere standardnih medicinskih „kliničkih“ prostora te stvoriti topao i ugodan prostor koji više naginje atmosferama welnessa i spa. Boje i materijali su birani tako da osim zadovoljavanja svih medicinskih standarda stvore osjećaj ugode, opuštanja i relaksacije. Prevladavaju palete zemljanih tonova i prirodni materijali kamena i drveta u kontrastu sa velikim staklenim plohama i crnim detaljima. Posebna pažnja stavljena je na rasvjetu posebice u ordinacijama gdje su zone iznad stomatoloških stolica prekrivene tzv. stretch stropom s difuznom rasvjetom koja djeluje poput prirodnog osvjetljenja. Izabrana paleta boja i detalja prati logiku i dizajn zgrade te stvara dio jedinstvene priče „Bloka Bužanova“.

Esthetic Dental Center okuplja tim vrhunskih stručnjaka predvođenih Danijelom Baketićom, dr.med.dent. Stomatolozi i asistenti konstantno se educiraju u vrhunskim svjetskim centrima, a uz suvremenu opremu, najbolje materijale te jedinstveni pristup koji se temelji na minimalno invazivnoj stomatologiji, svojim pacijentima pružaju kompletnu uslugu prevencije, liječenja i rehabilitacije zubi te usne šupljine. Koristeći state of the art stomatološke tehnologije i umjetničke sposobnosti, planski stvaraju prilagođene lijepe osmijehe kako bi zadovoljili specifične potrebe i želje svakog pacijenta. Mijenjanjem oblika, veličine, dužine i boje zuba, efektivno se dizajnira savršen osmijeh.

Doktori Esthetic Dental Centra nesebično prenose svoje znanje kolegama u regiji kroz radne tečajeve i kongrese. Edukatori su i opinion leaderi jakih međunarodnih kompanija Dentsplay Sirona i IAS Academy koje su u samom vrhu po pitanju inovacija i proizvodnje sofisticiranih dentalnih materijala i uređaja (diodni laseri, strojni endodontski sustavi, clear aligneri). Među prvima u Hrvatskoj prepoznali su koristi 3D tehnologije u izradi zubnih nadomjestaka i ortodontskih naprava (“nevidljivi” mobilni aparatići za ispravljanje položaja zuba tipa Invisalign) te ih uveli u svakodnevni klinički rad.

Ordinacija među rijetkima u Hrvatskoj nosi prestižni ISO 9001:2008 certifikat izvrsnosti. Prepoznata je od međunarodne krovne udruge za estetsku dentalnu medicinu – European Society of Cosmetic Dentistry i American Academy of Cosmetic Dentistry. Prostor je opremljen modernim instrumentarijem i visoko kvalitetnim materijalima za rad i sterilizaciju, a posjeduje i licencu za pružanje radioloških usluga (digitalni ortopan i intraoralni rentgen). Fokus se stavlja na implantologiju, estetsku i minimalno invazivnu stomatologiju, protetiku, endodonciju, clear alignere ali i sve ostale zahvate u dentalnoj medicini. Pacijentu se pristupa individualno, a izuzetno susretljivo osoblje, upućeno je u svaki detalj konkretnog slučaja.

Više informacija o uslugama i sadržajima Esthetic Dental Centra može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram profilu.