Grad Zagreb i nadalje čini sve kako bi se posljedice epidemije koronavirusa ublažile. Kao pružatelj usluga nastoji da se situacija ne odrazi na sugrađane niti u smislu cijene niti u smislu kvaliteta usluga koje pruža. Od početka epidemije pa do sada nijedna cijena usluge nije rasla, a niti se predviđa povećanje bilo koje cijene komunalne usluge, poručuju iz grada.

Također, donesena je odluka da se, u okviru postojećih epidemioloških mjera intenzivira kvaliteta i dostupnost komunalne usluge, odnosno svih djelatnika gradskih službi i Zagrebačkog holdinga te njegovih podružnica.

Nove aktivnosti gradskih komunalnih službi predstavile su zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

  • Od srijede 10. veljače započinje online prodaja karata za Skijalište Sljeme, a karte će biti moguće kupiti na web stranici https://sljeme.axess.shop.Pored online prodaje karata iste će se moći kupiti i na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade te novoj blagajni koja će biti postavljena na vrhu pored nove gornje stanice gondole.
  • Poboljšanje komunalne infrastrukture, prvenstveno javne rasvjete i povećani broj postavljenih koševa za prikupljanje otpada na svim javnim površinama te posebno na objektima sportsko-rekreacijskog sadržaja te na mjestima na kojima dolazi do spontanih, nenajavljenih okupljanja.
  • Sva reciklažna dvorišta, 10 fiksnih i  9 mobilnih, od ovog tjedna radit će i nedjeljom od 8:00 do 20:00 sati (od ponedjeljka do subote je radno vrijeme od 6:30 do 20:00).

Građani su ovaj mjesec uz jedinstvenu uplatnicu za usluge Zagrebačkog holdinga dobili obrasce za ugovaranje usluge odvoza glomaznog otpada. Ta se usluga ne naplaćuje dodatno te ju je moguće koristiti dva puta godišnje.

Zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa, građani su, također, prije nekoliko mjeseci, uz uplatnicu dobili i upute za odlaganje zaštitne opreme.

Stopa odvojenog sakupljanja otpada za grad Zagreb za 2020. godinu je 29,88%, što je povećanje za 75% u odnosu na 2019. kada je ta stopa iznosila 17,1%.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here