Zagrebačko kazalište mladih i u novoj godini nastavlja suradnju s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu u koprodukcijskom modelu.

Nova predstava jest “Pasje poslijepodne“ nastala u klasi profesora ADU i redatelja Bobe Jelčića uz asistenturu Jerka Marčića, a premijerno će biti izvedena u subotu 3. siječnja 2015. u 20 sati u dvorani Miško Polanec Zagrebačkog kazališta mladih.

Predstava je stvarana u suradnji sa studentima kao ispitna produkcija, a gradi se oko jednostavnih činjenica: jedna je žena ostavila psa prijateljima… nakratko; ona mora na put… na kratko; oni su u dugotrajnoj vezi… još kratko; pozvali su prijatelje poslijepodne… nakratko; nikomu se nije dalo… ni kratko; prijatelji su u dugotrajnoj vezi… još kratko; prijatelji su… još kratko; sve je to u gradu, koji je grad… još kratko; žena nikako da se vrati, ni… nakratko; psu je dlaka… kratka.

“Pasje poslijepodne” izvode studenti diplomskog studija ADU-a: Domagoj Janković, Tihana Lazović, Dubravka Lelas, Karlo Mrkša, Pavle Vrkljan i Ana Marija Žužul.

Suradnica na predstavi je Anja Matković. Producentica je Romana Brajša.

_MG_7677-2

 

Autor: Press