U četvrtak 23. travnja, od 18 do 21 sat u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se “Noć knjige“. Za posjetitelje je pripremljen jedinstven obilazak Vrta uz prepričavanje priča čiji su glavni junaci životinje.

Primjerice, pored nastambe s majmunima prisjetit će se Knjige o džungli, kraj Lavlje stijene Kidepo lava Aslana, a kraj nastambe s vukovima Bijelog očnjaka. Da knjiga nije hrana nego poslastica, kako je rekao slavni Tin Ujević, potvrdit će i studenti dramskih umjetnosti koji će u Zoo caffeu interpretirati životinjama inspirirane pjesme i priče.

U koga je zaljubljen žabac i kako je krokodil pronašao svoj dom, moći će se doznati u Bajkovitoj kolibi za koju je napravljen poseban izbor priča za najmlađe. Kako se pisalo u davnim vremenima, posjetitelji će moći doživjeti pišući ptičjim perom, na likovnoj radionici izrađivat će se straničnici, a o kojim se stanovnicima Zoološkog vrta u prošlosti najviše pisalo i pričalo, posjetitelji će moći doznati kroz izložbu starih fotografija i prezentaciju monografije Vrta Divlja djeca Maksimira.

Uprava Vrta poziva posjetitelje da svoje stare knjige ponesu sa sobom i daruju dječjim odjelima u bolnicama. U tu će se svrhu knjige prikupljati na posebnom štandu.

Noć knjige u Zoo vrtu organizira se na poticaj Knjižnica grada Zagreba te uz podršku knjižara Algoritam Profil Mozaik i Dječje knjige. Cijena ulaznice u Vrt te je večeri 10 kuna po osobi.

Noć knjige u ZOO Zagreb

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here