“Stilske vježbe” fenomen su svjetskih razmjera. Predstava koja će ove godine “napuniti” 47 godina otkako je prvi put izvedena. 

stilske vježbe

S tih “skoro-pa-navršenih” 47 godina, Stilske vježbe su uvrštene u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Svjedoci tvrde: Nema tih koje Pero Kvrgić i Lela Margetić neće nasmijati, dodirnuti i oduševiti!

Svečana obljetnica 47. rođendana

Stoga, ako ste još uvijek dio skupine koja ovu predstavu još nije pogledala (poput, sramotno priznajem, autora ovog članka), Peru i Lelu možete uhvatiti u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i to u petak 16. siječnja te dva tjedna poslije, 30. siječnja. Upravo 16. siječnja i službeno će se obilježiti 47. godišnjica ove nevjerojatne predstave prilikom čega će biti prikazan desetominutni dokumetarni film u kojem autori i protagonisti govore o stvaranju i životu fenomena Stilskih vježbi. Osim toga, nakon svečane izvedbe gostima će se predstaviti i izložba studenta Kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta, koji će pripremiti radove na temu predstave.

Cijena ulaznice je 70 kuna, odnosno 55 kuna za grupe od 20 osoba i više, studente i umirovljenike te 40 kuna za učenike.

STILSKE_VJEZBE3

stilske4

Autor: Marko Hodalj