Blagdani stižu u Centar za kulturu i informacije Maksimir! Prosinac u Švarcovoj 18 nikada nije bio bogatiji događajima. Za Vas smo pripremili besplatne koncerte, izložbe, radionice te još mnoga druga iznenađenja.

U nastavku vam donosimo pregled najzanimljivijih događaja u CKIM-u, ali i onih izvan Centra koja su realizirana u suradnji s našim partnerima.

Ulaz na sve programe je besplatan. Više informacija potražite na https://www.mojmaksimir.com/ te na našoj Facebook stranici.

NOVOGODIŠNJE JAZZ RADIONICE

Centar za kulturu i informacije Maksimir uoči Nove godine organizira besplatne jazz radionice na kojima će svi polaznici imati priliku svirati i pjevati s doajenima jazz glazbe. Radionice za trubu, tenor sax, trombon, vokal i ritam sekciju održat će se 28. i 29. prosinca od 16 do 21 sat.  Svi zainteresirani prijaviti se mogu na e-mail: [email protected]

U petak, 30. prosinca u 18 sati pozivamo Vas da nam se pridružite na prednovogodišnjem druženju polaznika radionica s Green Hill Big Bandom i Green Hill Boysima.

KRAP – NOVOGODIŠNJA RADIONICA ZA ŠKOLARCE

Pripremite se za novogodišnju noć, s voditeljicama, kroz dvodnevne besplatne likovno-scenske  radionice uz ples i glazbu, u organizaciji  Udruge POKRET!

Besplatne radionice su namijenjene osnovnoškolskoj djeci koja dio praznika provodi u Zagrebu i žele se kreativno zabaviti. Održat će se 27. i 28. prosinca od 10:00 do 12:30 sati

Više informacija potražite na https://bit.ly/3VfAyGi, a prijaviti se možete na e-mail: [email protected]

ANĐELI MAKSIMIRU

Centar za kulturu i informacije Maksimir organizirao je novu blagdansku kreativnu radionicu „Anđeli Maksimiru“ namijenjenu djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Radionica se održava u Osnovnoj školi Augusta Harambašića, Harambašićeva ulica 18, u utorak 20.12. te četvrtak, 22.12. od 13 do 16 sati.

Voditeljica programa „Zlatna nit – zlatne ručice“ viši stručni suradnik CKIM-a, Galina Veličko, sa školarcima će održat će kreativnu radionicu izrade tekstilnih lutaka – Anđela kojima ćemo nakon radionice ukrasiti drveće oko škole te u parku Otti Berger, iza Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

Više informacija potražite na https://bit.ly/3hHYAME

IZLOŽBA MIJE MATIJEVIĆ AKRAP

Još sam danas i sutra u našoj Galeriji Crta možete razgledati samostalnu izložbu Mije Matijević Akrap – „Studije Sjećanja“

“U “Studijama sjećanja”, riječ je o fragmentima transkripata razgovora sa ženama koje sam susrela na rezidenciji u Parizu. Kako se radi o anonimnim pričama, na crtežima su njihovi fiktivni portreti. Bavim se ženskim narativima i njihovim suodnosom s vizualnim zabilješkama upotrebljavajući pri tom različite tretmane crteža.”, o svom radu piše Mia Matijević Akrap.

Više informacija potražite na https://bit.ly/3jiHbdz

IZLOŽBA MIJE MARAKOVIĆ

Od 28.12.2022. do 18.1.2023. u Galeriji Crta možete razgledati izložbu Mije Maraković – „Crno, bijelo i crvena linija“.

„U bijelim i crnim slikama s crvenom linijom događa se spajanje svjetova, suprotnosti i slikarskih estetika. Kako u tankoj i krhkoj crvenoj liniji koja se suprotstavlja materičnosti crno bijele ‘lave’ tako i u simbolici ove tri (ne)boje“, piše o svom radu umjetnica.

Svi programi financirani su sredstvima Gradskog ureda za kulturu,  međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.