trčanjeTko se ove zime neće skriti, opet će na jarunskoj x duatlon ligi biti.

Triatlon klub Zagreb i ove sezone poziva sve ljubitelje sportske rekreacije da zimu započnu X duatlon avanturom, koja počinje u subotu 08. studenoga, a odražavat će se svake druge subote sve do 14. ožujka slijedeće godine. Liga započinje u 9:30 sati s dječjim X duatlonom, nakon kojeg slijedi X duatlon za odrasle, u 10:00 sati. 

Ovogodišnja X duatlon liga odvijat će se na nepromijenjenoj, blago vijugavoj i dinamičnoj stazi podijeljenoj u 10 kola i održat će se u svim vremenskim prilikama i neprilikama.

Najuspješnije po kategorijama, nakon odrađenih 3,33 kilometra trčanja, 10.83 kilometra vožnje bicikla i 0.94 kilometra drugog trčanja i ove godine očekuju vrijedne nagrade glavnog sponzora Keindl Sport, a najsretniji na finalnom izvlačenju imat će priliku osvojiti novi Mountain Bike.   

Prijavno mjesto te start i cilj utrke nalaze se na Jarunu kod parkinga triatlonskog centra, nakon veslačkog objekta, a prijave se odvijaju na dan utrke do 5 min prije starta. Startnina iznosi 30 kuna po kolu, za parove i obitelji 50 kuna, a dječji duatlon je 10 kn.

Osim obavezne opreme koja podrazumijeva Mountain bike i kacigu, od natjecatelja se očekuje i puno dobre volje i pozitivnog natjecateljskog duha jer ovo je trening dobre zabave i rekreacije namijenjen svim ljubiteljima sportskih aktivnosti.

Detaljnije o svim treninzima i samoj x duatlon ligi možete saznati na službenoj internetskoj stranici Triatlon kluba Zagreb www.zagreb-triatlon.hr.

DUA … ŠTO?

Duatlon je atletska disciplina koja se sastoji od trčanja, nakon kojeg slijedi biciklizam i još jednom trčanje. Duatlon je vrlo sličan triatlonu, a razlikuje se po tome što ne uključuje disciplinu plivanje. Ostali sportovi koji su proizašli iz tratlona su aquatlon, koji se sastoji od plivanja nakon kojeg slijedi trčanje i aquabike, koji se sastoji od plivanja nakon kojeg slijedi biciklizam.

   TRIATLON KLUB ZAGREB X duatlon liga po peti put se organizira u sklopu Triatlon kluba Zagreb koji je osnovan 1993. godine u Zagrebu. Utemeljila ga je nekolicina mladića među kojima su bile i triatlonske “legende” Borko Prvan i Marijan Pedišić. Ozbiljnije su se počeli baviti triatlonom sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, a do 1993. godine, kada je osnovan klub, već su imali veliko triatlonsko iskustvo s domaćih i stranih natjecanja pojedinačno ili u sklopu reprezentacije tadašnje države. Danas TK Zagreb broji preko 50 članova od kojih je većina licencirana u HTS-u.