Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u vrućem gradu i to zahvaljujući Fantastic Zagreb Film Festivalu koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma. Deveto izdanje Fantastic Zagreba svečano je otvoreno uz projekciju filma Arktik koji kritika opisuje kao jedan od najboljih filmova o preživljavanju ikada. Iako je radnja filma smještena u ledenim prostranstvima temperatura nije padala jer se na kino platnu open-air ljetne pozornice uživalo u odličnoj glumi Madsa Mikkelsena čije je ime postalo sinonimom za uspješan film.

Prije projekcije publiku su pozdravili Stjepan Hundić, direktor festivala, ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Eva Brunović.

Veliko mi je zadovoljstvo najaviti 9. izdanje najvećeg žanrovskog filmskog festivala u široj regiji koji i ove godine donosi najnovije svjetske hitove kao i nezaboravne kultne klasike koji su postali zaštitni znak Fantastic Zagreba. Čeka nas 11 dana spektakularnih žanrovskih filmova za filmofile i najširu publiku!“, poručio je Hundić.

Događanja na Ljetnoj pozornici Tuškanac ni ove godine ne nedostaje! Pripremili smo bogat program koji traje puna tri mjeseca, a upravo će Fantastic Zagreb kao najdugovječniji festival koji se održava na Ljetnoj pozornici Tuškanac sa svojih jedanaest projekcija dati poseban doprinos. Ovo je idealna oaza za sve one koji se žele sakriti u šumoviti dio vrućeg Zagreba“, rekla je Jurić Ivoš.

Fantastic Zagreb Film Festival zauzeo je važnu ulogu u kulturnom životu grada Zagreba, koji ovim projekcija otvara jednu kreativnu scenu za žanrovske filmove. Na ovoj lokaciji očekuje nas jedanaest zanimljivih prikazivanja, a ne sumnjam da će Fantasticu i ove godine nedostajati publike koja ga od prvog izdanja odlično prihvaća“, izjavila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Eva Brunović.

Fantastic je sve do 7. 7. pripremio mnoštvo uzbudljivih filmova, izvrsnih premijera i nezaboravnih kultnih klasika. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac projekcije počinju u 21:50 a u Kinu Tuškanac gdje program traje od 3. do 7. 7. u 19:00 sati.

Najpopularniji program Fantastic Retro i ove godine donosi nezaboravne i spektakularne žanrovske klasike i remek-djela sedme umjetnosti koji slave velike jubileje: Alien – Osmi putnik, Ratnici podzemlja, Terminator, Dina pješčani planet, Divlja horda, Goli u sedlu, Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu!

U ostalim programima (Panorama, Japanime, Thrills&Chills, Americana) Fantastic Zagreb donosi najnovije žanrovske hitove među kojima izdvajamo američki indie SF hit Planet nade (Prospect), japansko anime remek-djelo Mirai koje potpisuje veliki Mamoru Hosoda, spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale i američki dokumentarac Alien: Porijeklo (Memory: The Origins Of Alien) koji govori o tome kako je nastao nezaboravni Alien – Osmi putnik Ridleya Scotta.  Bez sumnje filmovi koji će zadovoljiti i najzahtjevnija očekivanja ljubitelja sedme umjetnosti!

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima!

Cijene ulaznica:

Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac ulaznice se mogu kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac svaki dan od 20-21.30.

Za projekcije u Kinu Tuškanac ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kina Tuškanac svaki dan 18.30-19.00.

Pojedinačna projekcija: 30 kuna

Paket ulaznica za 5 filmova: 110 kuna

Paket ulaznica za 10 filmova: 220 kuna

Paket ulaznica za sve filmove: 330 kuna

 

Sve novosti pratite na našoj internet stranici www.fantastic-zagreb.com i na Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb.