U Hrvatskom školskom muzeju je predstavljen jedinstveni priručnik Pričom do glazbe. Bilo je to posebno emotivno iskustvo za autorice Željku Horvat-Vukelja i Petru Heisinger te urednicu Anu Pavlović, ali i za sve prisutne.

Uz zvuke harfe, flaute i gitare predstavljen je priručniku koji je plod šestogodišnjeg iskustva autorica u provođenju nastave Glazbenih animacija u najljubavnijoj školi smještenoj u srcu Zagreba – Glazbaonici Ljubav. Ne čudi da je priručnik izazvao veliki interes s obzirom na to da je pisan na iznimno pitak i nepretenciozan način, a govori o novim načinima senzibiliziranja djece na klasičnu glazbu.

Osim autorica, na samoj promociji o važnosti i jedinstvenosti ovog priručnika govorile su i doktorice znanosti te profesorice s Učiteljskog fakulteta, Diana Zalar i Blaženka Bačlija Sušić. Zanimljivo je spomenuti da je lektorica priručnika gospođa Mirjana Paić-Jurinić, majka najboljeg aktualnog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića. Promicanje ideje o jednom drukčijem pogledu na metodiku glazbenog odgoja i obrazovanja podržao je i Hrvatski glazbeni zavod pod ravnateljstvom gospođe Romane Matanovac Vučković.
Na promociju i sami priručnik nije ostala ravnodušna ni ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Štefka Batinić:

“Knjiga Željke Horvat-Vukelja i Petre Heisinger Pričom do glazbe jedinstven je priručnik glazbene pedagogije. On će zasigurno svima koji uvode najmlađe u svijet glazbe biti ne samo pri ruci nego i pri srcu, jer iz njega zrači nesvakidašnja mudrost jednostavnosti i blagotvornost riječi. Ova je knjiga prava glazba riječi – iskrena, nepretenciozna i sugestivna. Ona ne poučava metodiku putem suhoparnih pravila i teorija, nego znalački prenosi čitatelju proživljeno iskustvo rada s djecom koje će on poželjeti primijeniti u svojoj praksi. Dodatni šarm knjizi daju ilustracije koje su izradili polaznici Glazbaonice Ljubav te fotografije koje ih pokazuju „na djelu“. Poželite li čuti riječ glazbe i „uskočiti“ u učionicu Ljubavi, spojit ćete se putem QR kodova i doživjeti ono o čemu govori ova knjiga. Zaista, pravo osvježenje na području glazbeno-metodičke literature.”

Svoj primjerak ovog jedinstvenog priručnika možete naručiti putem Facebooka (Glazbaonica Ljubav), Instagrama (glazbaonica.ljubav) ili putem maila ([email protected]).