O tračevima čitajte u Lider Trendu – lifestyle magazinu za kulturu življenja. Trač može biti blagotvorna ili čak društveno korisna osobina. Molim? Mora da se čudite. Pa, trač je jedna vrlo ružna osobina složit će se skoro svi, iako ujedno ne postoji osoba koja na neki način u njemu ne sudjeluje. Da, svi smo mi lajave babetine. Svi liječimo vlastite komplekse, nalazimo razonodu, mjerimo svoju poziciju u društvu ili jačamo odnose s drugima posežući za prostim i primitivnim alatom – tračem.

Želeći umiriti vašu ali i vlastitu savjest u novom broju Lider trenda, lifestyle magazina za kulturu življenja, krenuli smo u istraživanje prirode trača i postoje li njegove svijetle strane. Ono što smo doznali djelovalo je umirujuće za našu savjest. Otkrili smo da je trač često služio kao društveni korektiv, linija koja točno razgraničuje ono što se smije od onoga što se ne smije. Odsutnost trača može biti pokazatelj erozije društvenih vrijednosti. Nažalost, danas mnogima nije stalo do ugleda pa ni do tračeva koliko je crno pod noktom.

Također smo doznali da trač koji ne nanosi zlo predmetu ogovaranja može bit koristan na više načina. Može poslužiti kao dobar alat za ocjenu okruženja, a pojedinac u takvom povjerljivom razgovoru može otkriti njeguje li jednake vrijednosti kao i skupina kojoj pripada. Osim toga trač može poslužiti i kao svojevrsni test onoga tko trača. Brine li ga novac? Je li sitna duša? Što prezire? Je li na kraju osoba od povjerenja?

Više o društveno korisnom traču te što mislimo o jednom njegovom dijelu koji se bavi površnim analizama selebriti života i iz koje godine prije Krista imamo prvi primjer žutog tiska pročitajte u novom broju Lider trend koji možete pronaći uz novi broj poslovnog tjednika Lider. Što još možete pročitati u novom broj možete pronaći OVDJE.