U petak 28.10. u 20 sati će se u sklopu V. Bobijevih dana smijeha održati praizvedba predstave Nebo nad Zagrebom Miroslava Međimorca sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi. U subotu 29.10. je svečana dodjela nagrada V. Bobijevih dana smijeha i zatvaranje festivala i tada će također biti izvedena predstava Nebo nad Zagrebom (u 20 sati).

Monodrama „Životna priča Janka Žnidarića“ ispovijed je  starog  „agramera“  koju  on pripovijeda slučajnom namjerniku za stolom na terasi jednog zagrebačkog kafića.

Janko Žnidarić  bio je uspješan  arhitekt i graditelj, bonvivan i ljubitelj ljepšeg spola kroz čiji život se prelamaju najvažniji događaji  u Zagrebu 20. stoljeća – predratne godine mira i prosperiteta,  školovanje, profesionalni  uspjeh i poroci – kocka, piće i žene – pa  rat sa svim teškoćama i opasnostima te poratne godine sve do današnjih dana.

Rat donosi u njegov  život uspješnu židovsku glumicu,  izbjeglicu iz nacističke Njemačke, čiji muž  će nastaviti put prema Palestini kako bi je tamo sačekao. Okupacija Zagreba  onemogućiti  će njen odlazak i Esther  će se naći sama u Zagrebu izložena  smrtnoj opasnosti. Jedini čovjek koji bi joj mogao pomoći poduzetni  je arhitekt Janko Žnidarić koji  se u nju smrtno zaljubljuje…

Na kraju svoga puta Janko Žnidarić ostaje sam i kao čudak iz gornjogradskog kvarta, uz konjak,  dijeli namjernicima svoje bogato životno iskustvo. Smisao svoga  života  sažimlje u jednu jedinu riječ: Ljubav!

Autor: MIROSLAV MEĐIMOREC
Redatelj: MIROSLAV MEĐIMOREC
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marta Crnobrnja
Izvođači: Žarko Potočnjak, Emma Martinjak, Mark Šokčić, Svebor Kamenski-Bačun, Kristian Šupe