Nastup cjenjenog pariškog kolektiva Acid Arab zbog velikog interesa prebačen je Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture. Jedan od najočekivanijih partyja mjeseca na rasporedu je u petak 29. studenog.

Zavodljivom mješavinom zapadnjačke elektronske glazbe I istočnjačkih zvukova I vokala pariški Acid Arab osvajaju klubove i festivale u više od 260 nastupa na četiri kontinenta otkad su 2016. Objavili sjajan debi “Musique de France”. “Jdid” ili “Novo” u prijevodu s arapskog, njihovo je aktualno izdanje, staro svega mjesec dana i predstavlja veliki korak naprijed na njihovom putu kojim produbljuju dijalog sjevernih, južnih i istočnih obala Mediterana. Novi materijal uključuje vokalne suradnje s alžirskim umjetnicima Radiaom Menel, Sofiane Saidi, Amelom Wahbyem i Cheikhom Hadjla i Turčinom Cemom Yildizom. Svoj izvođački obol dao je I klavijaturist Rizan Said, a nekoliko pjesama napravljene su s tunizijsko/belgijskim producentom Ammarom 808 i Led Filles d’ llighadad iz Nigera.

Album “Jdid” objavljen je 18. listopada, uz najavni singl “Malek Ya Zahri” na kojem featuring potpisuje Cheikha Hadjla.

U Tvornici kulture podršku Acid Arabu dat će tri izuzetno aktivna aktera ovdašnje klupske scene: Babilonska, Pepi Jogarde i Sladoled.

Babilonska je obožavateljica svega, od čudnovatih jazzera preko hip hop ritmova pa do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla. Kad to čini Traktorom najčešće se ore bass trake što zaigranije produkcije, u sferama beatova, cluba, footworka i raznih hibrida, a drag joj je i global bass. Tu glazbu je van kućnog okrilja vrtila prvo s Rollup ekipom, a zatim i na Novoj sceni u Pločniku, CFSN-ovom Nu Years Evilu i Corruptu te kao finalistica Illectricity Nucomers natječaja.

Pepi je DJ, radijski voditelj, promoter, vinar, vlasnik dućana s pločama I resident u zagrebačkom klubu Masters od davne 1999. godine. Dirigira glazbom u Garden Breweryju, kao i na radijskom showu Adriatic Coasting na Yammatu. Vlasnik je I klupskih večeri “Freilauf” i “forty:love” gdje publici predstavlja neke od najprofinjenijih disco i house traka i izvođača.

Sladoled, međimurski glazbokusac, oko pulta se vrzma petnaestak godina od kojih je dvanaestak u akciji. Nakon nekolicine lokalnih projekata, zagrebačku sagu počinje pokretanjem kućne varijante Boiler Rooma nazvane Frendova Soba. Projekt je, kao takav, bio među prvima u Hrvatskoj a održano je i nekoliko inozemnih speciala iz Berlina i Calgarya. Donedavno je bio član zagrebačkog kolektiva fonetika i teama River Festivala, rezident je The Garden Bar&Kitchena a u rodnom Čakovcu vodi Void večeri i član je Piknik kolektiva.

Cijena ulaznice iznosi 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan koncerta.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Ban. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), sva prodajna mjesta Entria te www.entrio.hr. Organizator koncerta je yem.