Nakon prvog koncerta legendarnog poljskog sastava Kormorany Ljeto u MSU na krovnu terasu Muzeja u subotu, 25.6. u 21 sat dovodi popularni zagrebački bend Pavel!

Nastup grupe Pavel na krovu MSU-a bit će jedinstvena prilika da zapjevate poznate hitove benda koji je pokupio sjajne kritike, a odlično je prihvaćen i od strane publike o čemu svjedoče visoke pozicije novih singlova benda na gotovo svim domaćim top ljestvicama.

Pavel, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, nastao je 2007. s namjerom da se kroz Šerićev alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Kako su glazbenici koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, stoga je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom „Pavel“. Sadržavao je nekoliko singlova koje su odlično prihvatili kako radijski urednici tako i publika, posebno pjesme „Morska“ i duet „Ako si za, mogli bi jednom izaći“ na kojoj je sudjelovala Maja Posavec, pjevačica grupe „Detour“. Drugi album grupe „Od prve zvijezde ravno“ dobio je izvrsne kritike gotovo svih važnijih tiskovina i internetskih portala, 5 nominacija za diskografsku nagradu „Porin“, uključujući i nominaciju u kategoriji Pjesma godine za singl „Zbog tebe“, koji je i do danas jedan od najvećih hitova benda.

Pavel s radom na trećem albumu počinje 2013., te u prosincu iste godine kao najavni singl predstavlja pjesmu „Čuvaj me“, na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima bila na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama Instituta hrvatske glazbe, od čega i dva puta bila najemitiranija pjesma u Hrvatskoj te je na dobrom putu da postane najslušanija pjesma grupe. Pjesma je usto nominirana i za nagradu Porin 2014. u kategorijama: Pjesma godine i Najbolji aranžman, a Aljoša Šerić za nju osvaja Porin u kategoriji Najbolji aranžman. „Čuvaj me“ također osvaja nagradu kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine. Pavelov posljednji album „I mi smo došli na red“ nominiran je u čak 4 kategorije za diskografsku nagradu Porin 2015., između ostalog i u dvije najbitnije kategorije: Album godine i Pjesmu godine, te za Najbolji pop album godine. Singl „Poslije nas“, puna je 4 mjeseca je bio najemitiraniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a, a za spomenuti je singl na „Porinu 2016.“ Pavel bio nominiran tri puta, uključujući najprestižniju nominaciju za Pjesmu godine.

Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba).

U cijenu ulaznice za koncert Pavela uključena je i projekcija filma iz ciklusa Best of Metropolis, španjolska drama „Savršeni dan“.

SAVRŠENI DAN (A Perfect Day), humorna drama, Španjolska, 106′, r. Fernando León de Aranoa, ul. Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry
U malom bosanskom selu bunar biva zagađen. Troje junaka članova organizacije „Liječnici bez granica“ dolaze u selo u nadi da će riješiti problem i spasiti jedini izvor vode za lokalno stanovništvo…
Distributer: Editus
Projekcije filma su u subotu, 25.6. u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a.

U cijenu ulaznice za koncert Pavela i film Savršeni dan, Ljeto u MSU također uključuje i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa.

Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016., i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław je do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, da bi u sljedećem desetljeću — u godinama izvanrednog stanja — postao žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Izložba Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana.

ULAZNICE za koncert Pavela + film Savršeni dan + posjet izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa su 85 kuna i mogu se kupiti putem sustava EVENTIM (http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ljeto-u-msu-2016-zagreb-muzej-suvremene-umjetnosti-891109/performance.html).
Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

Raspored održavanja ostalih koncerata u sklopu Ljeto u MSU provjerite na: http://www.msu.hr/#/hr/21028/

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.
Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Kustosica izložbe: Dorota Monkiewicz, ravnateljica Suvremenog muzeja Wrocław
Ko-kustosi: Michał Duda, Anka Herbut, Anna Mituś, Paweł Piotrowicz, Adriana Prodeus, Sylwia Serafinowicz, Piotr Stasiowski
Koordinacija izložbe: Jola Bielańska (MWW), Jasna Jakšić i Ivana Kancir (MSU Zagreb)