Nakon dugog iščekivanja, Advent je ove subote napokon i službeno započeo tradicionalnim paljenjem lampica na Zrinjevu i otvorenjem različitih adventskih lokacija po cijelom gradu. Pored onih dobro nam poznatih, ove godine pojavile su se i neke nove adventske priče. Tako je dan poslije službenog otvorenja, nastupom domaćeg surf rock benda svjetskog profila, The Bambi Molesters, u nedjelju započela Priča s Griča, nova bajkovita adventska lokacija na Gornjem gradu.

advent-7

Smještena na prekrasnoj povijesnoj Vrancijanijevoj poljani, između kule Lotrščak i zgrade DHMZ-a, Priča s Griča ove zime biti će glavno odredište istinskih gurmana, bonvivana, ljubitelja odlične glazbe i svih ostalih zaljubljenika u zimsku adventsku čaroliju. Pored sjajne gastronomske ponude i nastupa probranih jazz glazbenika i DJ-eva, organizatori su se pobrinuli i za čudesnu te pomalo mističnu atmosferu koju su dodatno naglasili scenografski elementi.

 advent-5

A s obzirom kako je Advent prvenstveno vrijeme kada smo velikodušni, otvorenog srca i više mislimo na one kojima je pomoć najpotrebnija, Priča s Griča dolazi i s dobrotvornim karakterom. Za vrijeme trajanja Adventa i Priče s Griča, građani će moći donirati CRVENE NOSOVE klaunova doktora i podržati njihovu hvalevrijednu misiju, a zauzvrat će dobiti crveni spužvasti nosić. Vikendima, 10.12. i 18.12., od 11 do 13 sati, spisateljica Jelena Pervan najmlađima će čitati slikovnicu CRVENIH NOSOVA, Doktor Crveni Nos, ali i druge bajke i razne priče za djecu. Istovremeno, posjetitelji će moći doznati nešto više o hvalevrijednim aktivnostima što ih provode CRVENI NOSOVI te podržati njihove klaunovske vizite i misiju donošenja smijeha djeci u bolnice, ali i  starijim i nemoćnim štićenicima domova.

Stoga se uputite na Gornji grad i posjetite novu prelijepu adventsku lokaciju, napravite nešto dobro za druge, pritom se sjajno provedite i ispričajte s nama čarobnu Priču s Griča!

Foto: Domagoj Blažević

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here