Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa započeli su i gradu Zagrebu, a sportske dvorane X. Gimnazije i Osnovne škole Pavleka Miškinebile su domaćini prvih kvalifikacijskih turnira. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman na županijsko finale, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

Sportska dvorana OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu ugostila je utakmice u muškoj konkurenciji 2008. godište i mlađe, a najbolja ekipe su Teletabisi i MNK Dinamo.

Ekipa Dvije lijeve najbolja je u konkurenciji kod djevojaka 2008. godište i mlađe na turniru u X. gimnaziji. Na istom turniru u konkurenciji 2006. godište i mlađe na završnicu grada Zagreba idu ekipe Bolesna baća i Sven i kolege.

Prijave za Coca-Cola Cup su besplatne i dostupne na web stranicama igremladih.hr, a mogu se prijaviti sve svi ljubitelji sporta. Turniri u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji održat će se prema rasporedu:

  • Zagrebačka zupanija: 18. 5. u Rugvici i 19.5. u Dugom Selu
  • Grad Zagreb: 18.5. OŠ Augusta Cesarca, 24.5. Tehnička škola i 25.5. OŠ Granšina

Raspored se redovno puni novim turnirima i zajedno s prijavama dostupan je na linku: https://www.sportskeigremladih.com/hr/sportovi/coca-cola-cup/

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se, potpuno besplatno, prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u gradu Zagrebu posjetili smo OŠ Pavleka Miškine, OŠ Borovje, OŠ Tituša Brezovačkog i OŠ Augusta Cesarca.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.