Svetonedeljska fišijada je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje koja će se ove godine održati 3. rujna (nedjelja) 2023. godine. Organizatori manifestacije su  Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Svenkoma i  Zagrebačke županije.

Na natjecanju će sudjelovati 40-tak ekipa iz cijele Hrvatske, a brojni strani gosti iz europskih zemalja koji u to doba borave na jezeru Rakitje na odmoru uvijek se pridruže manifestaciji.

Program:

09.00 – 13.30  okupljanje natjecateljskih ekipa

14.00  otvaranje natjecanja, obilazak ekipa s podjelom pregača, izjave za

medije

početak kuhanja fiša i nastup Kuburaškog društva Gromovnik

14.00 – 16.00 kuhanje fiša natjecateljskih ekipa i kuhanje fiša u velikom kotlu od 600

litara

16.00 – 17.30  ocjenjivanje fiša i besplatna degustacija za sve posjetitelje

18.00   proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš, izjave pobjednika za medije

 Glazbeni gosti biti će Tamburaški sastav “Od sumraka do zore”, a posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Za posjetitelje manifestacije organizirana je besplatna degustacija. Bogata gastro ponuda uključivat će i pripremanje šarana na rašljama, a za djecu će biti organiziran besplatni animacijski program.

Svake godine fišijadu posjeti nekoliko tisuća posjetitelja, a ista je krovno društveno i zabavno okupljanje zaljubljenika u ribolov i ljubitelja sporta i rekreacije. Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina.