Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ove godine organizira se spektakularni doček Nove godine, a posjetitelje očekuje raznolika glazbena ponuda i tradicionalni ponoćni vatromet kojim će se ove godine obilježiti i početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.
Okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Sanja, Marinko i Zec koji će izvoditi najbolje hitove grupe Novi fosili te dečki iz Dubrave – Prljavo kazalište.

Zagrijavanje na glavnom zagrebačkom Trgu počet će od 21.00 sat, a nakon zagrijavanja za koje će se pobrinuti DJ Akademija na pozornicu stižu Sanja, Marinko i Zec iz Novih fosila koji će i ovim novogodišnjim koncertom nazvanim Za ona dobra stara vremena obilježiti 50. godina benda.

Pola stoljeća njihove bogate glazbene karijere iznjedrilo je hitove koji za mnoge predstavljaju fragmente uspomena na prve ljubavi, stara prijateljstva, mladost. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavaniji, a njihove pjesme postale su hitovi svih vremena: Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava…
Ispričat ćemo najljepšu zagrebačku priču kojoj će se veseliti svi, od djece do umirovljenika, rekla je Sanja Doležal.

Kultni Prljavci spektakularnim koncertom održanim lani za Dan grada Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj obilježili su svoju 40. obljetnicu, a u listopadu ove godine održali su nezaboravni koncert u zagrebačkoj Areni povodom 30 godina od legendarnog koncerta održanog na tadašnjem Trgu Republike. Nešto više od 30 godina nakon tog koncerta Prljavci se vraćaju na glavni zagrebački trg gdje će izvesti neke od svojih najvećih hitova – Sve je lako kad si mlad, Pisma ljubavna, Kiše jesenje, Ne zovi mama doktora, Marina, Heroj ulice, Mojoj majci…
Veseli nas susret s ljudima na Trgu i pozivam vas na najbolji rock tulum. Dobro nam došli, pozvao je Mladen Bodalec.

Najavljujući hrvatsko predsjedanje Vijećem EU s posljednjim minutama vatrometa Akademski zbor IGK i Djevojački zbor Zvjezdice otpjevat će himnu Europske unije. Uz tradicionalni vatromet u ponoć sijedi i čestitka gradonačelnika Milana Bandića koji će zajedno sa sugrađanima odbrojavati posljednju minutu stare godine.

Dobrodošli na najbolji novogodišnji tulum i autentičnu zagrebačku priču, u grad koji se ponosi svojom gostoljubivošću, otvorenošću, multikulturalnošću, multietničnošću, poručio je zagrebački gradonačelnik.