Internacionalna gurmanska senzacija Le Dîner en Blanc u Zagreb stiže 20. svibnja 2017. na jednu od kultnih gradskih lokacija. Prijave za nezaboravnu večer, druženja, prijateljstva, elegancije, ljepote i magije već su u tijeku, a samo će odabrani dobiti pozivnicu za tajno drDiner en Blanc 2013 Haiti photo Darwin 268uženje na ovom jedinstvenom pikniku u bijelom koji već tri desetljeća očarava cijeli svijet.

„Postoje piknici, a postoje i Piknici“ napisao je New York Times o pop-up gozbi koju su François Pasquier i nekoliko njegovih prijatelja pokrenuli u Parizu, a koja danas privlači više od 10.000 ljudi godišnje. Hrana, vino, zabava i ples dio su ovog posebnog događanja koje već trideset godina promiče poruku prijateljstva i uživanja u jednostavnim stvarima u životu.

Kako bi dobili priliku da sudjeluju na prvoj zagrebačkoj večeri u bijelom, svi zainteresirani se moraju upisati na listu čekanja na službenoj web stranici: zagreb.dinerenblanc.com/registrirajte.

“Jako smo zadovoljni dosadašnjim interesom i velikim brojem prijava za premijerno izdanje Le Diner en Blanc. Važno je istaknuti da će samo oni koji se registriraju putem službene stranice moći kupiti ulaznicu za ovo jedinstveno događanje. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se na vrijeme upišu na listu jer je broj mjesta ograničen“, izjavila je Tihana Barišić, koja je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić preuzela ulogu domaćina.

Što se tiče pravila, postoji ih nekoliko kojih se treba pridržavati kako bi se zadržala tradicija događanja Le Dîner en Blanc. Iako su originalnost i kreativnost poželjne prilikom odabira modne kombinacije, bitno je držati se najvažnijeg pravila – sve mora biti isključivo bijele boje. Osim stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, gosti moraju uzeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem. Za sve one koji ne žele nositi vlastitu opremu i hranu postoji i opcija predbilježbe putem online rezervacije tijekom inicijalne registracije za pozivnicu koja će se moći preuzeti na samoj lokaciji događanja.

Više informacija o pravilima nalazi se na službenoj web stranici zagreb.dinerenblanc.com.