Novi sladoled originalne talijanske recepture stigao je u zagrebačke slastičarnice Torterie Macaron. Za bogate okuse i posebnu tehniku izrade zaslužan je Talijan Giampiero Mele, specijalist slastičar.

Giampierova tehnika se razlikuje se od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole. Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće.
“Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnašaju gluten, kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko”, kaže stručnjak za sladoled. Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati – i vegani.

Teško je izabrati svoj omiljeni okus, no Giampiero ipak ima svoje favorite.

2
Ovo je posebna tehnika koju sam usavršio. Koristim svježe mlijeko, vrhnje i namirnice provjerene kvalitete kako bi dobio vrhunski proizvod. Neki od mojih omiljenih okusa su pistacio, lješnjak, jagoda i čokolada. Jako volim sladoled, pa volim isprobavati i nove okuse jer je sladoled vrhunske kvalitete“, kaže Mele koji je i vlasnik slastičarne u svojem rodnom gradu Brindisi na jugu Italije, a sada u sladoledu s talijanskom potpisom možemo uživati i u Zagrebu.

Omiljena slastica sada je u još boljem izdanju, a kvalitetu garantiraju certifikati BRC (Global Standard for Food Safety), IFS (International Featured Standards), kao i Halal certifikat. Sladolede isprobajte u Centru Cvjetni, Avenue Mallu, City Center One West i Arena centru.

Torterie Macaron – tako dobar sladoled!

Torterie Macaron slastičarnica najpoznatija je po svojoj sjajnoj torti od sira, kao i cheesecakeu s borovnicama, a ljubitelji slatkog zadovoljit će svoje čokoladne pupoljke s našom sada već poznatom Ferrerito tortom. Osim toga, u ponudi su cookies, brownies, praline, ušećereni bademi, te originalni slasni macarons u nekoliko okusa.

Sve slastice pripremaju se svježe na dnevnoj bazi, a u njima se može uživati na lokacijama u Centru Cvjetni, Areni Centru, City Centeru One West i Avenue Mall.

Novosti oko Torterie Macaron slastica možete pratiti i na Facebooku https://www.facebook.com/torteriemacaron/ i Instagramu https://www.instagram.com/torterie_macaron/