Nakon prošlogodišnjeg prvog uspješno održanog  Aura Cup-a, Zagreb je ponovo domaćin i drugog po redu međunarodnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici, na kojem će se predstaviti istaknuta imena ritmičke gimnastike iz čak 20 zemalja svijeta.

Aura Cup 2017., u organizaciji GK Aura, održat će se u SC Lučko u Zagrebu 08. i 09. travnja, kada će svoje umijeće i koreografije prezentirati natjecateljice iz čak 20 zemalja diljem svijeta. Veliki odaziv ritmičkih gimnastičarki u dobi od 7 do 22 godine, kao i njihovih delegacija, svjedoči rastu atraktivnosti ovog iznimno zahtjevnog i profinjenog sporta, koji polako zauzima svoju poziciju na hrvatskom sportskom nebu.

Ekatarina Selezneva

„Potencijal i vrijednost Aura Cupa prepoznale su natjecateljice diljem svijeta, kako one koje tek kreću natjecateljskim stopama i grade svoju sportsku karijeru, tako i već prepoznata i renomirana imena ritmičke gimnastike koje žele dodatno potvrditi svoje pozicije.“, pojasnila je Nika Crevatini, vodeća osoba i idejna začetnica Aura Cup-a te bivša istaknuta hrvatska ritmička gimnastičarka koja je danas posvećena treniranju mladih generacija ritmičkih gimnastičarki koje žele krenuti njezinim stopama. „ Posebno me veseli činjenica da dolaze natjecateljice iz brojnih europskih, ali i dalekih zemalja poput Japana, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih država i Rusije. Upravo je takav međunarodni odaziv  ujedno i dio vizije Aura Cup-a da postane vodeće međunarodno natjecanje iz ritmičke gimnastike koje će okupiti vrhunska imena ovog sporta u Zagrebu te pisati nove stranice sportske povijesti. Time se Zagreb i Hrvatska kao destinacija, isto kao i ritmička gimnastika kao sport, pozicioniraju kao novi relevantni sudionici na svjetskoj sportskoj sceni.“ Aura Cup izdvaja se od ostalih i po novčanom nagradnom fondu za prve tri plasirane natjecateljice kao i po novčanoj nagradi za najboljeg trenera, dok će sve natjecateljice dobiti diplomu i poklone sponzora kao zahvalu i priznanje za sudjelovanje.

Aura Cup 2017. je sigurno početak jedne nove tradicije, a svi zainteresirani mogu uživo pratiti natjecanje i podržati svoje favoritkinje u SC Lučko u subotu i nedjelju 08. i 09. travnja. Ulaz je besplatan, dok će posjetiteljima uz jedinstven vizualan ugođaj ovog sve cjenjenijeg sporta biti na raspolaganju i brojna druga iznenađenja.