il divo2Krajem mjeseca, Hrvatsku će po drugi put posjetiti Il Divo, klasična „crossover“ grupa koja kontinuirano obara sve rekorde prodaje i dosad je prodala više od 26 milijuna albuma diljem svijeta. Nakon 2008. godine, kada je pulska Arena bila poprištem jednog od njihovih spotova, Il Divo će 30. rujna u zagrebačkoj Areni održati nastup pod nazivom „IL DIVO – A MUSICAL AFFAIR: NAJBOLJE PJESME S BROADWAYA UŽIVO”. Na pozornici će ih pratiti slovački simfonijski orkestar, a posebna gošća bit će Lea Solanga, dobitnica nagrada Tony.

Četvorka se u Hrvatskoj i svijetu proslavila milijunima primjeraka, a fascinantan je podatak da su dosad imali čak 50 „broj jedan“ hitova te su primili 160 zlatnih i platinastih nagrada. Album „A Musical Affair“ inspiriran je svjetski poznatim predstavama s Broadwaya poput „Phantom of the Opera“ i „Carousel and West Side Story“, a na albumu gostuju Barbra Streisand, Kristin Chenoweth, Nicole Scherzinger, Heather Headley i Michael Ball.

Snažnim i emotivnim interpretacijama, dodali su novi štih poznatim klasicima poput „Some Enchanted Evening” (South Pacific), „Bring Him Home” (Les Miserables) i „Tonight” (West Side Story).

Ulaznice za koncert kreću se između 404kn i 996kn, a u prodaji nalaze i VIP paketi, koji uključuju ulaznice te druženje s izvođačima. Dostupni su isključivo preko www.ildivo.com.