Sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić i jedan i jedinstveni Matija Dedić, očekuju nas u četvrtak 24. studenog na posljednjem koncertu prvog “Zlatnog Zagreba” – ciklusa koncerata “posebnog sjaja”!

“Jedini pravi nasljednik legendarnog Boška Petrovića” i “jedan od najtalentiranijih mladih jazz glazbenika”, mladi i nadareni vibrafonist i udaraljkaš Šimun Matišić, već za sobom ima niz izuzetnih glazbenih uspjeha.

Na cijenjenom Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju pobrao je ovacije publike kao predgrupa legendarnom jazz vibrafonistu Garyju Burtonu, a na Splitskom ljetu sa samo petnaest godina odnio je prestižnu nagradu Judita za nastup uz trio njegova oca, poznatog jazz gitarista Mate Matišića i francuskog jazz gitarista Christiana Escoudéa.

Šimun, koji na Muzičkoj akademiji u Zagrebu paralelno studira udaraljke i kompoziciju, doista je “jazz zvijezda u nastajanju”, o čemu svjedoči već i njegov CD prvijenac Jazz Nocturno koji je naišao na odlične ocjene i publike i kritike, kao i suradnja s Matijom Dedićem koja bi uskoro trebala rezultirati i prvim zajedničkim CD-om.

Samo dva dana prije Zagreba, Šimun i Matija pokazat će svoje glazbeno umijeće u atriju ÖBV-a u Beču, a u Zlatnoj dvorani u Opatičkoj 10 u četvrtak 24.11. s početkom u 20 sati predstavit će izuzetno atraktivni program velikana jazza Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae koji jednostavno ne smijete propustiti!

Svoje ulaznice po cijeni od 90 kuna (đaci, studenti i umirovljenici 45 kuna, grupna kupnja 6 i više ulaznica 70 kn) potražite u Atlasu, Tisak Media centrima, Croatia Recordsu, Dallasu, Dancing Bearu i svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshop te putem online prodaje na www.ticketshop.hr. Ulaznice s popustom moguće je kupiti samo na fizičkim prodajnim mjestima sustava Ticketshop (www.ticketshop.hr/hr/prodajna-mjesta/).

 

U četvrtak 24.11. ne propustite Šimuna, Matiju i puno dobre glazbe u velikoj završnici ciklusa “Zlatni Zagreb” – na koncertu “posebnog sjaja”!