Nakon zavidne festivalske turneje s koje se nerijetko vraćao sa glavnim nagradama, “Takva su pravila”, peti dugometražni igrani film Ognjena Sviličića, domaćoj će se publici predstaviti u nacionalnoj kino distribuciji od 29. siječnja.

Takva su pravila“, po mnogima jedan od najdirljivijih filmova godine, filmska je priča o Ivi (Emir Hadžihafizbegović), pedesetogodišnjem vozaču autobusa. Njegova žena Maja (Jasna Žalica) je domaćica. Tomica (Hrvoje Vladisavljević) je njihov sin maturant. Oni žive u Zagrebu u stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su sa svojim mirnim, običnim životom. Sve se mijenja kada jednog dana Tomica dolazi kući pretučen.

Film je nastao u produkciji Maxima filma iz Zagreba u koprodukciji sa Francuskom, Srbijom, Makedonijom i u suradnji sa Hrvatskom radiotelevizijom. Film je svoju svjetsku premijeru imao upravo na Venecija Film Festivalu u natjecateljskom programu Orizzonti, gdje je osvojio prestižnu nagradu – zlatnog lava za najboljeg glumca Emira Hadžihafizbegovića.

Nakon Venecije, film je nastavio svoju veliku festivalsku turneju po sve redom prestižnim filmskim festivalima, a vrlo često se vraćao s nekom od glavnih nagrada. U nacionalnu distribuciju film kreće od 29. siječnja, a svečana premijera na kojoj će se još jednom okupiti čitava ekipa filma biti će održana 26.siječnja u zagrebačkom kinu Europa.