Peron 16 i ovoga proljeća okuplja brojne destilerije koje će kroz prezentacije i degustaciju uputiti sve posjetitelje u recepture i začine koji stvaraju arome i najfinije okuse njihovih proizvoda.

Peti jubilarni Gin Gourmet, festival gina, rakija i likera održat će se od 1.-3. lipnja svakim danom od 17-24h na Peronu 16, Magazinska 16, a voditelj programa je Mario Petreković, dok će svi posjetitelji u četvrtak od 20 sati moći uživati u live svirci uz Sandra Majstorovića i bend, u petak uz Bla Bla bend i u subotu uz klapu Kampanel.

Festival je otvoren za sve zainteresirane ljubitelje gina, rakija i likera. Cijena ulaznice iznosi 5 eura, a gin, rakije i likeri će se prodavati po promotivnim cijenama (gin tonic 4 eura, rakije i likeri 2 eura).

Osim degustacija tu je i glazbeni program svaki dan od 17-20h uz DJ-a i Stribor powered by Red Bull te nakon toga kreće live svirka uz gore navedene izvođače. Za sve posjetitelje tu je i ekskluzivna gastro ponuda Mister Balkan Burgersa te osiguran besplatan parking.