Početna Izbor MS pilates osmišljen za oboljele s multiplom sklerozom

MS pilates osmišljen za oboljele s multiplom sklerozom

Projekt MS pilates odnosno pilates program osmišljen za oboljele s multiplom sklerozom, čiji autor je Udruga oboljelih od multiple skleroze MS tim Hrvatska, započinje u Zagrebu u studiju SIXTH SENSE PILATES u Vukovarskoj 43 A/1.

Zanimljivo je kako se radi o jedinstvenom programu i niti jedan sličan u svijetu se ne provodi na ovaj način, jer su ga osmislili i oblikovali oboljeli, te ga prilagodili potrebama i specifičnostima svoje bolesti. Projekt se razvijao i testno provodio u Vinkovcima dvije godine i sada se kreće u edukaciju oboljelih i prezentiranje projekta u cijeloj Hrvatskoj.

Znanstvenici su dokazali kako vježbanje utječe na oboljele od multiple skleroze tako da oboljeli manje osjećaju kronični umor, a poboljšava im se koncentracija kao i ravnoteža. Također kod onih koji redovito vježbaju nema depresije, koja je česta nuspojava ove bolesti od koje u Hrvatskoj boluje preko 6000 osoba.

Inače Udruga MS tim Hrvatska za oboljele provodi i tradicionalno druženje na Bundeku “MS walk” kada tisuće njih šeta uz jezero Bundek i tako upozorava javnost na probleme oboljelih. Uz to u tijeku su i predavanja po cijelog Hrvatskoj “MS talk”, kojima se oboljeli educiraju i upoznaju s najnovijim istraživanjima i saznanjima o svojoj bolesti od koje u svijetu boluje preko 2,5 milijuna ljudi, a lijeka za ovu progresivnu autoimunu bolest još uvijek nema.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here