Da li ste se ikada uistinu zapitali – “zašto uopće jedemo desert?”… Kao da nam predjelo i glavno jelo nisu sasvim dovoljni. U recentnim gastronomsko-sociološkim istraživanjima europskih stručnjaka, srodno kontekstu molekularne gastronomije, upravo desert poprima sve veću važnost. Naime, aktualni trendovi pokazuju rastuću tendenciju razvoja brzo pripravljivog obroka, koji će na određen način objediniti glavno jelo i desert. Francuski, a svjetski poznati specijalitet koji zadovoljava te želje – Mousse od čokolade – potekao je iz davnih vremena druge polovice osamnaestog stoljeća kada je konzumacija čokolade bila nepoželjna, gotovo pa zabranjena. Samo naizgled, mousse ili pjenica, osobito od čokolade, obična je i svakodnevna stvar, ali baš se iza tih iznimno finih a jednostavnih stvari često puta krije prava mala znanost.

Ovaj kremasti desert, čiji sklad oko sebe tako suvereno šire Lidlove vrhunske marke – J.D.Gross (čokolada), Milbona (slatko vrhnje), Bellarom (čokolada s kavom i vrhnjem) te jaja i šećerko – najprije se koristio za ljupke male grofovske zakuske, zvane entrée, no s vremenom je postao jedan od sugestivnih gastronomskih sinonima za – ljubav. Upotrebljavao se više za uvodni desert, kao predjelo za kasnije… deserte. Čak osam podvrsti čokolada J.D.Gross, svaku s različitim postotkom kakaa, u svom asortimanu po vrlo povoljnim cijenama nudi Lidl Hrvatska. Robnom markom J.D.Gross, Lidl je doveo novi tip vrhunskih čokolada na naše tržište, takve kvalitete – da ti srce stane.

Osebujnom, tamnom i nadrealno moćnom fuzijom spomenutih sastojaka i pripadajućih pozitivnih vibracija ljubavi prema slatkim malim čokoladnim tajnama, poput neke tektonski jake lančane reakcije, Mousse od čokolade učinit će da vam prilikom kušanja – srce zastane od uživanja u profinjenoj eleganciji sinergije svih okusa. Vješte kuharice reći će da je za zbilja dobar čokoladni mousse, osim veselo raspoloženog partnera koji će pripomoći tijekom pripreme, obavezno potrebna čokolada snažnog i markantnog okusa, te dugo i dobro pripremljena lagana pjenica… – ne treba ih razočarati.
Jedan vrlo kreativni momak rekao bi…

Michelle, ma belle

Sont les mots qui vont très bien ensemble,

Très bien ensemble

I love you, I love you, I love you

That’s all I want to say

Merci!