Početna Izbor “Moja glava, moja pravila” izjednačila rezultat singla “Mama ŠČ!”

“Moja glava, moja pravila” izjednačila rezultat singla “Mama ŠČ!”

Singl Moja glava, moja pravila (Croatia Records) u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara ostvario je šesti uzastopni broj jedan na HR Top 40. Time su izjednačili najbolji ovogodišnji rezultat kojeg je od 27. veljače do 3. travnja ostvario Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! (Dallas Records).

Prljavo kazalište s baladom Stare navike (Houra Group/IDM Music) peti tjedan zaredom boravi na drugom mjestu, a novo izdanje Cecilije Živi, samo živi (Croatia Records) debitiralo je na trećoj poziciji. Hrvatska eurovizijska uzdanica Mama ŠČ! riječkog sastava Let 3 boravi na broju četiri, a Top 5 zaključuje Natali Dizdar s pjesmom Ocean (Aquarius Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 1. svibnja do 7. svibnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Balada Moja glava, moja pravila omogućila je grupi Parni valjak najduži boravak na vrhu liste HR Top 40. Raniji najbolji rezultat Parni valjak ostvario je s pjesmom Opet se smijem, koja je boravila pet tjedana na broju jedan (od 3. studenoga do 1. prosinca 2016.).

Osim toga, ovo je prvi puta od 2018. godine da su dvije pjesme na vodećoj poziciji zaredom spojile šest ili više uzastopnih tjedana na broju jedan. Tada su u pitanju bila izdanja Petra Graše (Ako te pitajuTonika, od 8. siječnja do 26. veljače) i Massima i grupe Vatra (Nama se nikud ne žuriDallas Records/Aquarius Records, od 5. ožujka do 23. travnja).

Ovotjedna lista bilježi pet promjena, od čega je jedan novi ulaz.

Jedini novitet ovoga tjedna jest nova pjesma Cecilije Živi, samo živi. S ulaskom na treće mjesto liste, Cecilija je ostvarila svoj najbolji ulaz na listu najemitiranijih domaćih singlova u Hrvatskoj i svoj općenito najbolji plasman.

U pitanju je Cecilijin prvi boravak na listi nakon 11 mjeseci, kada je boravila dva tjedna na HR Top 40 s izdanjem Galebe (Croatia Records). Pjesma Živi samo živi je ujedno prvi naslov ovogodišnjeg izdanja CMC Festivala u rezultatima mjerenja emitiranosti.

Neizmjerno sam sretna i zadovoljna što je moja nova pjesma ‘Živi, samo živi’ kao najviši ulaz zasjela na treće mjesto službene nacionalne top liste HR TOP 40 i to već nakon prvog tjedna u radijskom eteru. Od srca hvala svima koji su tome doprinijeli, posebno glazbenim urednicima i svim ostalim dragim ljudima na radio postajama širom zemlje“, izjavila je Cecilija, zahvalivši se autorskom timu Hit Factory, “oduvijek sam željela izvoditi pop zabavnu glazbu i sad mi se ta želja konačno ostvarila. Znali smo da imamo dobru pjesmu i očekivali da će se svidjeti publici, ali ovako dobar rezultat premašio je sva naša očekivanja. To je potvrda da idemo u pravom smjeru i veliki poticaj za daljnji rad i još puno novih pop zabavnih pjesama i glazbenih iznenađenja.

Po prvi puta od 27. veljače, među najemitiranije se vratila suradnja grupe Pavel i sastava Sanja, Marinko i Zec Dani koji sjaje (Dallas Records), smjestivši se na 39. poziciju. S ukupno 52. tjednom provedenim na listi, pjesma Dani koji sjaje ostvarila je titulu najizdržljivijeg singla. S druge strane, balada Nema (Aquarius Records/Républika Music) u izvedbi Marka Bošnjaka je ostvarila najviši skok (s 37. na 19. mjesto).

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Moja glava, moja pravila u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.