Klub Močvara s ponosom najavljuje koncert Militarie Guna, jednog od trenutno najvrućih bendova proteklih iz američke nezavisne i punk scene!

Ako pratite glazbene aktualnosti, zasigurno ste već čuli za ovaj bend, čiji je prvi LP “Life Under the Gun” bio na gotovo svakoj relevantnoj top listi albuma iz 2023. godine.

Njihova priča započinje s Ianom Sheltonom, koji je tijekom pandemijske dokolice pokrenuo bend kao solo projekt, no ubrzo mu se priključila probrana ekipa, u kojoj se ističe Nick Cogan, gitarist benda Drug Church. Uspon im je bio munjevit, a ističu se jedinstvenom kombinacijom agresivnosti i melodije – čuju se utjecaji bendova poput Born Against i Black Flag, ali i Guided by Voices, Pixies pa čak i Beatlesa!
Militarie Gun zasad se mogu pohvaliti s dva izuzetna izdanja: kompilacijom “All Roads Lead to the Gun” te već spomenutim LP-om “Life Under the Gun” kojim su osvojili svijet. 

S obzirom na to da su konstantno na turneji – spomenimo i da su nastupali na festivalima poput Coachelle i Primavere, i to pred ogromnom publikom – bend je ubitačno usviran i svi znakovi ukazuju na to da je pred nama jedan od najboljih koncerata koje ćemo ove godine vidjeti!

Uz Militarie Gun, na pozornici će se pojaviti i tajanstveni američki kvartet Lip Critic.