Hrvatski Telekom i IN2 započeli su implementaciju mNurse sustava u Klinici za dječje bolesti Zagreb  i Općoj bolnici Zabok. Aplikacija mNurse mobilna je nadogradnja IN2 Bolničkog informacijskog sustava (BIS) namijenjena odjelnim sestrama u bolnicama.

Primjenom aplikacije mNurse odjelne sestre moći će tijekom svojih redovnih kontrola i razgovora s pacijentima, unutar cijelog kruga bolnice, trenutačno unositi sva zapažanja i potrebne informacije u bolnički sustav. Grafički prikaz podataka u aplikaciji omogućuje veću preglednost podataka o pacijentu, a evidencija podataka prilagođena je radnom procesu sestara na odjelu. Korisnici aplikacije imaju u svakom trenutku potpuni uvid u odjelnu radnu listu koja na jednostavan način daje pregled ordiniranih i apliciranih terapija i intervencija za sve pacijente.

„Podaci se u realnom vremenu unose u BIS sustav, i dostupni su odmah svima kojima su potrebni. Time se potpuno  mijenja dosadašnja praksa vođenja papirnatih bilješki koje se naknadno, koristeći desktop računala, prepisuju u BIS sustav, što je uobičajen način rada u gotovo svim bolnicama“, izjavio je Denis Jager, voditelj ključnih kupaca sektora zdravstva IN2 Grupe.

U sklopu projekta je Hrvatski Telekom u bolnicama postavio potrebnu LAN/WiFi  infrastrukturu i osigurao tablet uređaje na kojima odjelne sestre koriste mNurse aplikaciju i povezuju se s IN2 bolničkim sustavom u kojem se se bilježe svi podaci o pacijentima. Tablet uređaji zadovoljavaju tehničko-sigurnosne standarde kako bi se razmjena posebno osjetljivih osobnih podataka pacijenata obavljala na siguran način. IN2 je educirao djelatnike bolnica kako bi što prije počeli koristiti ovo rješenje u svakodnevnoj praksi, čime bi se smanjilo opterećenje, a povećala učinkovitost odjelnih sestara.

„Naša suradnja s tvrtkom IN2 već donosi prve rezultate, a ovi pilot projekti su najbolji način da i naši korisnici i mi kao partneri vidimo kako naša konvergirana ICT rješenja mogu utjecati na promjenu ustaljenih poslovnih praksi. Smatramo da je ovo veliki korak u digitalizaciji bolničkih ustanova koji će osoblju omogućiti jednostavniji i efikasniji rad“, naveo je Damir Crvelin, Voditelj eHealth projekata Hrvatskog Telekoma.