Kapetan zagrebačkih Žabaca Ivan Marcelić s deset je godina saznao da boluje od dijabetesa. Mjerenje šećera i inzulina njemu su, kao i za 280 tisuća drugih Hrvata, postali svakodnevnica. Ivan je danas kapetan zagrebačke Mladosti koja ne zna za poraz u dosadašnjem dijelu sezone i reprezentativni je vratar. Unatoč bolesti, uz veliku podršku obitelji i suigrača on ostvaruje svoje snove.

Potaknuti njegovim životnim primjerom i na prijedlog Zagrebačkog dijabetičkog društva te njegove kolegice vaterpolistice Ines Jakopanec, Žapci pozivaju na osvještavanje i razgovor o temi dijabetesa ususret Svjetskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenog.

„Drago mi je da ususret mjesecu studenom u kojem se obilježava svjesnost o dijabetesu provodimo ovu akciju na subotnjoj utakmici. Moramo podići svijest o ovoj bolesti budući da ima mnogo oboljelih, jednako tako onih koji ne znaju da boluju. Skrenimo pažnju na to da se šećer u krvi dobro kontrolira i pazi, jer u tom slučaju nema tih zapreka koje se ne mogu premostiti!“ – izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Svi gledatelji koji će doći na utakmicu Lige prvaka koja se u subotu, 3. studenog u 19 sati igra na bazenu na Savi protiv berlinskog Spanadau04, imat će priliku izmjeriti šećer u krvi. Ulaz na utakmicu je besplatan, a publiku uz edukaciju o dijabetesu očekuju i druge zanimljivosti.