Nakon što su u oštroj konkurenciji 150 prijavljenih odabrani između 15 najboljih, Yamaha Music School Hrvatska Highlight Band u završnim je pripremama za finalni nastup na Yamaha European Highlight Concert, prestižnom glazbenom natjecanju do čijeg vrha su došli nakon gotovo godinu dana pripreme. U Milanu će se na finalnom natjecanju, 4. ožujka okupiti najbolji mladi glazbenici, njihovi mentori i ostali stručnjaci s glazbene scene kako bi uživali u vrhunskim izvedbama predstavnika ostalih europskih država koje su prošle u tijesnu završnicu, dok će cijeli svijet imati mogućnost pratiti ih online.

Pjesma “Another Place” zajedničko je djelo članova YMS Highlight Band-a nastala na kreativnoj songwriting radionici koju je vodio skladatelj i producent Olja Dešić, a koju su autorski zaokružile Sara Kajari, Klara Baraba i Lea Rac. Kroz kreativne glazbene radionice osmišljen je i oblikovan tekst kao i glazba pjesme, a sama izvedba i snimka za potrebe natjecanja oduševila je žiri koji ih je plasirao u sami vrh mladih glazbenika svjetski poznate glazbene škole Yamaha Music School.

Svi su euforični i entuzijastični što smo tu, kao i  puni volje i sretni za mogućnost da možemo donositi ideje, ali i poslušati savjete mentora” – o radionicama rekla je Klara Baraba.

Članova band-a na radionicama međusobno su unaprjeđivali samostalne ideje, te je tako svačiji doprinos utkan u pisanje glazbe, teksta, ali i aranžmana, uz stručno vodstvo mentora Matka Basare i Borne Benka koji su bili katalizatori kreativne energije. Završne probe i stage presence vodi Žanil Tataj-Žak.

Kako je timski rad u kreativnim procesima važan, naglasila je i Lea Rac jer možeš imati 500 ideja i od tog sklopiti jednu koja je odlična za projekt, a tako je bilo i s pjesmom “Another Place”.

Nakon fantastične vijesti o prolasku u finale, Hrvatsku je posjetio Yamahin mentor/pedagog i glazbenik Ivan Carranza koji je održao radionicu za članove YMS Highlight Band-a, nakon koje se izvedba “Another Place” podigla za još jednu razinu.

Ovaj glazbeni uspjeh mladih iz Hrvatske pokazuje kako je sve moguće kad se talenti umnože.

YAMAHA MUSIC SCHOOL HRVATSKA

U Yamaha Music School doista svatko može pronaći program za sebe i to u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Rijeci, Čakovcu, Osijeku, kao i online, gdje su trenutno u tijeku upisi u proljetni semestar, a u Zadru (11. i 12.3.) i Šibeniku (9. i 10.3.) vas očekuju Dani otvorenih vrata.

Djeca već od 1.5 godine zajedno sa svojim roditeljima glazbu upoznaju od najranije dobi kroz omiljene dječje programe Hobby, Music Parade i Music Adventure, dok će oni stariji, djeca od osam godina, mladi i odrasli bez gornje dobne granice imati prilike učiti po strukturiranom kurikulumu razne moderne i klasične instrumente, a to su bubanj, bas, sve vrste gitara i ukulele, klavir, klavijature, violina, saksofon, flauta, muziciranje u band-u – i pjevanje. Osim ovih programa Yamaha Music School u Hrvatsku donosi Rock School Awards, premium glazbene pakete koji na najkvalitetniji način isporučuje organsku, zemaljsku edukaciju uz maksimalno iskorištavanje prednosti današnje tehnologije. Yamaha Music School ima svoje besplatne e-novine u kojima možete naći sve novosti i aktualnosti o školama, metodi i događanjima.