Mjuzikl „Cats”, jedan od najdugovječnijih mjuzikla koji je nagrađen mnogim svjetskim nagradama, po prvi gostuje u Zagrebu gdje će se 22. ožujka izvesti u Areni Zagreb.

Jedan od najdulje izvođenih mjuzikala na West Endu i Broadwayu premijeru je imao 1981. godine u New London Theatreu, gdje je igrao rekordnu 21 godinu i približio se impozantnoj brojci od 9000 izvedbi.

Temeljen na zbirci „Old Possum’s Book of Practical Cats” književnika T. S. Elliota, mjuzikl „Cats” se vratio na West End u prosincu 2014. godine ponovo ujedinivši stari kreativni tim: redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja i koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Andrewa Lloyda Webbera. Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine na kojoj je jedna od postaja i glavni grad Hrvatske.

Londonska produkcija je osvojila brojne ugledne nagrade kao što su Olivier i Standard, dok je brodvejska produkcija osvojila čak sedam nagrada Tony. Obje produkcije su također osvojile nagradu Grammy. Među kuriozitete spada i podatak da je mjuzikl „Cats” predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od deset jezika te ga je pogledalo više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Zanimljivo je da je pjesmu „Memory”, za mnoge zaštitni znak ovog mjuzikla, do sada otpjevalo preko 150 glazbenika, od Barbare Streisand i Johnnyja Mathisa do Liberacea i Barryja Manilowa.

Za turneju 2016./2017., u sklopu koje ovaj „vječno zeleni” mjuzikl dolazi u Zagreb, zaslužna je produkcijska kuća The Really Useful Theatre u vlasništvu Andrewa Loyda Webbera, a glavni promotor je David Ian Productions.

Cijene ulaznica kreću se od 189 do 499 kuna, a mogu se kupiti na www.eventim.hr.