7. i 8. prosinca 2018. u Lisinski dolazi poznata skupina La Fura dels Baus koja pomiče granice teatra i pretvara pozornicu u igralište koje vrvi zabavom, komedijom, opasnostima i fantazijama!

Zahvaljujući pionirskom pristupu u novom osmišljavanju kazališnog prostora i publike, neprestanoj znatiželji pri istraživanju novih umjetničkih trendova, jedinstvenom stilu i estetici, La Fura dels Baus razvila je osebujan način povezivanja tehničkih osobina s umjetničkim izričajem koje je kazališni i filmski svijet prepoznao kao „furanski jezik“.

La Fura dels Baus je kazališna družina iz Barcelone koja od 1979. godine osvaja svijet svojom jedinstvenom vizijom teatra. Pažnju najšire svjetske javnosti privukli su svojim doprinosom nezaboravnom spektaklu otvorenja Olimpijskih igara u Barceloni. Neutaživa znatiželja, hrabar istraživački duh, visoko estetizirani izraz povezan s najsuvremenijim scenskim tehničkim rješenjima… sve je to sadržaj velike „furanske“ kreativne radionice.

Ekscentričnost, nekonvencionalnost, inovacija, spajanje tjelesnosti i mističnog, provokativnog i sofisticiranog… doživjet ćemo i u programu s kojim La Fura u prosincu dolazi u Lisinski.

U predstavi Free Bach 212 pjesma i ples pomiješani su s dvorskim strukturama te kao takvi otvaraju prostor zavođenju, putenosti i hedonizmu, a interdisciplinarnost i interaktivnost samo su neke od osobitosti kojima ova predstava izoštrava doživljaj.

Burleska, komedija, društvena kritika, izazov zemaljskih užitaka. Sve su to koncepti s kojima nas „furisti“ s Bachom zovu za svoj raskošni stol u taverni elektronske glazbe, multimedijske slike, flamenca… čudesne, neočekivane, nove kazališne i filmske poetike.